Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2012,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 15.45

8 let

Matija Povh v repasažu s kitajskim Švicarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadaljevanje tekmovanja v igri v krog je na svetovnem prvenstvu postreglo z novo, pričakovano zmago.

Matija Povh se je v drugem krogu pomeril z Bolgarom Ignatom Georgievom. Sežančan si ni privoščil še drugega spodrsljaja in je brez težav premagal slabšega tekmeca. Delni izidi: 1:1, 5:2, 6:4, 9:5, 13:8, 14:9, 18:9 in na koncu – 19:12.

"Ne morem še biti zadovoljen s svojo polovično igro, samo z bližanjem," je bolj zase povedal Matija, ki je zadel vsega štiri krogle. Tako bo naš reprezentant v repasažu za drugo mesto v skupini in uvrstitev v četrtfinale igral s kitajskim Švicarjem Phitthavatom Changthongom, ki je izgubil z zmagovalcem skupine, Monačanom Florianom Salovaianniem s 16:20.

Na zasedanju izvršnega odbora mednarodne zveze FIB je bilo sprejetih nekaj pomembnih sklepov. Slovenji je na osnovi kandidature dodeljeno člansko evropsko prvenstvo leta 2014! Svetovno prvenstvo za moške bo leta 2015 na Reki, prihodnje leto pa bo, kot je znano, SP v Argentini v mesecu novembru. Na velikih tekmovanjih bo ogrevanje pred nastopom v hitrostnem zbijanju le 3 minute, pred nastopom v natančnem zbijanju 5 minut in pred klasičnimi igrami namesto dosedanjih petnajst le10 minut. Izjemoma ne v primeru, ko prireditelj ne bi mogel zagotoviti ogrevalnega igrišča ali celo dvorane. Evropski klubski pokal za ženske bo leta 2013 s petimi ekipami, poleg državnih prvakinj iz Francije, Slovenije, Italije in Hrvaške bo tekmovala tudi najboljša turška ekipa, takoimenovani peteroboj bo v Turčiji. Na mladinskih svetovnih prvenstvih je starost igralcev odslej omejena na najmanj 12 let, mlajši ne bodo mogli tekmovati, kot je tukaj v Eybensu primer komaj devetletnega ruskega reprezentanta. Kot zanimivost naj omenimo, da je FIB-a pod vodstvom svoje članice Jaqueline Pellegrin organizirala učenje balinanja celo v mehiških šolah, kmalu bodo tja poslali krogle in druge rekvizite.

Današni dan na SP prinaša še drugi krog igre dvojic (Kosirnik – Pevec proti Bolgaroma), v drugem krogu hitrostnega zbijanja se bo 12 tekmovalcev, med njimi tudi Matej Kavčič, potegovalo za uvrstitev med najboljšo osmerico.

Ne spreglejte