Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 2. 2015,
10.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 21. 2. 2015, 10.52

7 let, 12 mesecev

Matej Bečan svetovni prvak, Slovenija bronasta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Imenitni dosežki slovenskih padalcev, ki jih dosegajo že več kot trideset let, so se nadaljevali tudi na 15. svetovnem prvenstvu v paraskiju.

Seštevek dveh veleslalomskih tekov in sedmih skokov na cilj je največ veselja prinesel Tržičanu Mateju Bečanu, ki je po letu 2005 drugič osvojil naslov svetovnega prvaka med posamezniki, z ekipo, v kateri so skakali še Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Uroš Ule, pa se je veselil še bronaste medalje.

Prvenstvo je bilo izredno zanimivo in razburljivo vse do zadnjega skoka, največ sreče pa so imeli gostitelji prvenstva Nemci, ki so zmagali predvsem zaradi dveh ponesrečenih skokov Rusov v peti seriji in Slovencev v šesti. Slovenci, ki so na prvenstvo odpotovali s tiho željo po medalji, so cilj več kot presegli, veliko dela pa so opravili že v smučarskem delu, ko si niso nabrali prevelikega zaostanka. V skokih na cilj so Slovenci razliko, ki so jo nabrali v veleslalomu, ves čas topili in na koncu pristali na tretji stopnički.

Med posamezniki je Matej Bečan v obeh disciplinah svoje delo opravil imenitno, saj je v veleslalomskem delu enkrat dosegel najboljši čas, enkrat drugega, v skokih na cilj pa je bil peti. "Z osvojenim naslovom svetovnega prvaka sem vsekakor zelo zadovoljen, toda na prvenstvo sem se odpravil s precej mešanimi občutki in niti pomislil nisem na medaljo. Zaradi slabih vremenskih razmer smo namreč ostali brez tekmovanj v tej sezoni, kar me ni navdajalo s pretiranim optimizmom pred potjo v Nemčijo. A ko sem svoje delo v obeh veleslalomskih tekih opravil pravzaprav brezhibno, so se odprle možnosti za visoko uvrstitev, kar se je na koncu obrestovalo z osvojeno zlato medaljo. Pred zadnjim skokom, ki je odločal o medaljah, sem imel sicer nekaj treme, ki pa me ni izdala in sem presrečen," se je naslova razveselil Bečan.

Odlično je nastopil tudi Uroš Ban, ki se je moral zaradi nekoliko slabšega nastopa v veleslalomu zadovoljiti s "čokoladno medaljo", celoten slovenski uspeh pa sta začinila še Matjaž Pristavec in Uroš Ule z uvrstitvijo med petnajsterico. "Medaljo smo si potihoma želeli že pred odhodom na prvenstvo in ta cilj smo v celoti uresničili. Pogoji so bili tokrat za vse tekmovalce praktično enaki, mi smo jih uspešno izkoristili, sicer tudi z nekaj napakami, kar nas je morda stalo še boljšo uvrstitev, a tudi bronasta medalja je odličen dosežek," je prvenstvo ocenil Uroš Ban.

Ne spreglejte