SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marta Bon znova podpredsednica strokovnega sveta za šport

1

termometer

Strokovni svet Republike Slovenije za šport je znova dobil podpredsednico.

Člani strokovnega sveta so na današnji seji Marto Bon, selektorico ženske rokometne reprezentance, imenovali za podpredsednico tega vladnega posvetovalnega telesa. Bonova je bila že podpredsednica strokovnega sveta.

Kot je znano, je bila maja lani Bonova v skupini članov sveta, ki so podali kolektivni odstop iz članstva v strokovnem svetu zaradi, kot so takrat pojasnili, "grobih vladnih posegov v športno sfero".

Predsednik strokovnega sveta Janez Vodičar je po današnji seji še povedal, da so Olimpijskemu komiteju Slovenije podali mnenje za razvrščanje športnih panog in športnih disciplin v razrede, glede na to, da so v fazi priprave za financiranje športa iz proračuna. Obravnavo strategije športa v Republiki Sloveniji, ki je bila tudi na dnevnem redu današnje seje, so preložili. "Na podlagi tega, da bo treba spremeniti pravilnik o financiranju letnega programa športa, smo obravnavo dolgoročne strategije razvoja športa v Sloveniji odložili, ker Olimpijski komite Slovenije še usklajuje in pripravlja dokumente, ki bodo zelo pomemben del v pripravi same strategije. Želimo, da sta v pripravo tega dolgoročnega dokumenta vključeni tako Olimpijski komite Slovenije kot tudi lokalna skupnost," je pojasnil Vodičar.

Strokovni svet je vlada ustanovila za odločanje o strokovnih zadevah v športu ter za strokovno pomoč pri sprejemanju odločitev in pri pripravi predpisov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin