Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2012,
19.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mina Markovič

Sobota, 16. 6. 2012, 19.07

8 let

Markovičeva in Škofic v kvalifikacijah edina do vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Šmartnem pri Litiji so že opravili kvalifikacije za uvodno člansko tekmo državnega prvenstva. Najboljši slovenski športni plezalci se merijo v težavnosti.

Kvalifikacije sta z odliko opravila Mina Markovič in Domen Škofic, ki sta se edina v svojih konkurencah dotaknila vrha smeri.

Pri članicah se je v kvalifikacijah merilo 13 tekmovalk, v večerni finale, začetek bo ob 20. uri, pa so se poleg aktualne državne prvakinje, branilke lanske zmage iz Šmartnega in zmagovalke skupnega seštevka lanskega svetovnega pokala v težavnosti Markovičeve (PK 6b Ptuj) prebile še Maja Vidmar (Pk Škofja Loka), ki je v kvalifikacijah zasedla drugo mesto, padla pa je tri oprimke pod vrhom, Tina Šušteršič (AO Kranj), Karin Tomažič (PS DPČ Šmartno), Ajda Rojc (PK Škofja Loka), Živa Ledinek (AK Ravne), Anja Šerbinek (ŠPO APD Kozjak Maribor), Katarina Fon (AO Kranj) in Ana Ogrinc (ŠPK Andreja Kokalja). Članice so morale v smeri premagati 46 oprimkov, kar je uspelo le zunajserijski Markovičevi, ki se po uspešni sezoni v balvanskem plezanju intenzivno pripravlja na začetek sezone svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Pri članih je bilo na startni listi prijavljenih 30 tekmovalcev, v smer pa se jih je podalo 28. Najbolje se je v smeri odrezal aktualni svetovni kadetski prvak Škofic (ŠPO Radovljica), za njim pa so se zvrstili ter si priborili finale Jernej Kruder (ŠPO Celje), Urban Primožič (PK Škofja Loka), Izidor Zupan (ŠPO Celje), Tim Unuk (PK Laško), Jure Raztresen (PK Škofja Loka), Klemen Bečan (ŠPO Tržič), Martin Bergant (PK Škofja Loka), Matej Sova (ŠPO Tržič) in Gregor Vezonik (AK Ravne). Unuk in Bergant sta si na svoji prvi tekmi v članski konkurenci priplezala svoj prvi finale.

Ne spreglejte