Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM pokal CEV

Četrtek, 1. 12. 2011, 12.22

8 let

Mariborčanke v prednosti že po gostujoči tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branika so storile velik korak k uvrstitvi v osmino finala pokala CEV. V prvi tekmi 1/16 finala so namreč v Brnu s 3:2 (-23, 14, -18, 18, 9) premagale domačo ekipo Kralovo Pole.

Odbojkarice Nove KBM Branika so si v prvi tekmi šestnajstine finala pokala CEV z zmago 3:2 priigrale pomembno prednost pred povratno tekmo, ki bo čez teden dni v Mariboru. Tekma je trajala več kot dve uri, v odločilnem petem nizu pa so slovenske prvakinje zaigrale zelo zrelo in se veselile zmage.

V prvem nizu so Mariborčanke zaigrale zelo zanesljivo in odločno, povedle s 6:0, sredi niza vodile za sedem točk, nato pa nerazumljivo popustile, kar so gostiteljice s pridom izrabile, z delnim izidom 8:1 so zaostanek 16:20 spremenile v vodstvo 24:21, ki je zadostovalo za niz.

Drugi del je mineval v popolni premoči gostij, ki so vodile od začetka do konca. Mariborčanke so dobro izvajale začetne udarce in bile večkrat uspešne tudi v bloku. Točke so osvajale v serijah, izenačenje na 1:1 pa ni bilo niti enkrat ogroženo.

V tretjem nizu so bile spet boljše gostiteljice, ki so igrale zanesljivo, medtem ko gostjam ni uspevalo veliko. Poleg tega so izvedle nekaj slabih začetnih udarcev, tako da je domača vrsta nizala točko za točko, s tem pa povedla z 2:1 v nizih. Četrti niz je spet prinesel preobrat. Mariborska ekipa je zaigrala veliko boljše, si priigrala prednost nekaj točk in jo z zbrano igro obdržala do konca niza. Bankirke so z dobro igro nadaljevala tudi v petem nizu, z izjemo samega začetka (2:0) ves čas vodile in tekmo odločile v svoj prid.

"Težka tekma in pomembna zmaga, ki smo je vsi veseli predvsem zato, ker za morebitni zlati niz štejejo le zmage. Jasno pa je, da v naši igri še ni vse tako, kot mora biti, saj nam manjka Sara Hutinski na blokerskem mestu, hkrati pa Aleksandra Milosavljević, s katero smo res dobili več stabilnosti v igri, še ni povsem uigrana z ekipo," je povedal trener OK Nova KBM Branik Bruno Najdič.

Ne spreglejte