Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 6. 2013,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Slabe

Torek, 25. 6. 2013, 9.19

8 let

Luka Slabe: Želim si italijanskih ekip

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek bo jasno, s katerimi nasprotniki se bo ACH Volley meril v elitni ligi prvakov. Trener ''oranžnih zmajev'' Luka Slabe pravi, da posebnih želj nima, a če bi lahko izbiral, bi izbral Italijane.

''Glede nasprotnikov posebnih želja ni. V prvem kakovostnem bobnu nas v vsakem primeru čaka zvezdniška ekipa. Mogoče si za spoznanje bolj kot ostalih ekip želim italijanskih. Iz ostalih bobnih pa bi se radi ognili ruskih in turških ekip,'' je bil jasen Slabe, za katerega bo letošnja sezona že druga v ligi prvakov. Led je prebil lani, ko se je z ACH Volleyjem iz skupine z Macerato, Unterhachingom in Asse-Lennikom prebil med trinajst najboljših ekip v Evropi.

Ekipa v večini slovensko obarvana

V kakšni podobi se bodo Ljubljančani podali v novo klubsko sezono še ni znano, a po besedah glavnega trenerja ACH Volleyja bodo ti mnogo bolj slovensko obarvani, kot so bili v pretekli sezoni. Odzval pa se je tudi na očitke o domnevnih skrivalnicah in ne poročanju o svojih okrepitvah. ''ACH Volley "tajnih skrivnosti" nima. Ko bo ekipa sestavljena, jo bomo tudi predstavili. Jasno pa je že, da bo v večini obarvana slovensko. Glede na to, da smo bili v pretekli sezoni kritizirani glede števila tujcev, bo v tej bistveno drugače. Pričakujem, da bodo zato Stožice še bolj polne.''

Veljavno pogodbo za novo sezono imajo še kapetan Andrej Flajs (sprejemalec), Gregor Ropret (podajalec), Jan Klobučar (sprejemalec), Aleš Fabjan (libero) in Milan Rašić (bloker). Srb je trenutno edini tujec v ekipi, a tako zagotovo ne bo ostalo, saj v Sloveniji trenutno ni korektorja, ki bi lahko igral na nivoju lige prvakov. Pričakuje se, da bo v tej sezoni ACH aktiviral tudi oba slovenska reprezentanta, ki sta se do zdaj kalila v kamniškem Calcitu, Jana Brulca (podajalec) in Jana Pokeršnika (sprejemalec), a zaenkrat med njimi ni bilo še nikakršnega pogovora, kaj šele dogovora.

Ne spreglejte