Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
7. 4. 2013,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Slabe ACH Volley

Nedelja, 7. 4. 2013, 7.49

8 let

Luka Slabe: Kamnik je lahko trn v peti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V taboru ACH Volleyja so trdno odločeni, da si v tej sezoni zagotovijo še tretjo lovoriko. Čeprav so veliki favoriti, nikakor ne pričakujejo lahkega dela.

''Želja je osvojiti naslov državnega prvaka. Če nam to uspe v treh tekmah bomo zelo veseli, če bo potrebnih pet tekem, bomo pač odigrali pet tekem. Važno je le eno, da se bo na koncu veselil ACH,'' pravi Slabe, in če bo temu res tako, bodo ''oranžni zmaji'' še desetič v samostojni Sloveniji dvignili pokal za najboljšo ekipo v državnem prvenstvu.

Ljubljančani so imeli v zadnjem času, kar nekaj težav z zdravjem. Poškodovana sta bila bloker Borislav Petrović in Aleš Fabjan, z virozami pa so spoprijemali kapetan Andrej Flajs, Mory Sidibe in Carlos Moreno. Po besedah trenerja ACH-ja naj bi bili za finale vsi nared: '' V Finalni seriji imamo na razpolago celoten kader.''

Ljubljanski strateg bo tako lahko računal tudi na usluge Matije Pleška, ki je Kamniku prinesel vse tri državne lovorike med leti 2001 in 2003. Brezovčan, ki je ACH Volley okrepil na začetku marca, je do zdaj upravičil vsa pričakovanja Slabeta: ''Pleško nam je pomagal kot libero in prav tako kot sprejemalec v tekmah s Panvito. O njemu ni kaj dosti dodati, gre za profesionalca, človeka, ki je pri svojih 37 letih na igrišču razigran in borben, kot se ga spomnim še, ko smo bili soigralci na Brezovici v kadetskih in mladinskih selekcijah in kasneje pri članih pri Olimpiji. Na njega se lahko vedno zanesem. Marsikateri mlajši član naše ekipe bi se lahko zgledovali po Mitji.''

Pred začetkom finala skrivnosti ni. Oboji drug drugega poznajo do potankosti. ''Kamnik poznamo dobro, tako kot on nas. Presenečenj ne bo, vemo pa, da bodo zelo motivirani in ob visoki motivaciji in igri brez napak so lahko trn v peti,'' še opozarja Slabe.

Prva tekma finala bo danes v dvorani Tivoli ob 16. uri.

Ne spreglejte