Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 6. 2014,
7.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kajak kanu Ljubljanica

Četrtek, 12. 6. 2014, 7.20

7 let, 12 mesecev

Luka in Sašo ostala na bregu, preostale so na koncu precej pekle roke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na reki Ljubljanici je pred svetovnim pokalom v Tacnu potekal zdaj že tradicionalni paralelni slalom, kjer se med vratci predstavijo kajakaši in kanuisti na divjih vodah.

Marsikateri poznavalec kajaka in kanuja bi dejal, da je ta prireditev ena največjih promocij za ta šport na vodi. Vsako leto se na bregovih Ljubljanice zbere kar lepo število gledalcev, ki z zanimanjem spremljajo to športno prireditev. Še posebej tekmo poživijo zaključni dvoboji, ki potekajo pod žarometi. Tekmovanje tako dobi še večji čar, ne manjka pa niti bučnega navijanja, ki se razlega po središču mesta.

Letos od slovenskih tekmovalcev niso nastopili vsi najboljši, saj je ritem tekmovanj precej natrpan in naporen. Nekateri so se odločili, da bodo moči raje hranili za svetovni pokal v Tacnu, ki bo potekal ta konec tedna. Na tekmi nista nastopila ta trenutek najbolj vroča člana slovenske reprezentance Luka Božič in Sašo Taljat. Tekmo si je z brega ogledal tudi Janoš Peterlin, ki je ob odsotnosti Petra Kauzerja prvo kajakaško orožje v slovenski reprezentanci. Čeprav ne tekmujejo, vseeno radi pridejo na prireditev, kjer se v prijetnem in sproščenem vzdušju lahko za nekaj časa sprostijo.

Čeprav gre bolj za promocijsko tekmo, je med tekmovalci prisotnega veliko tekmovalnega naboja, saj na koncu najboljši dobijo denarne nagrade. Davek pa je kar velik, saj gre za vse prej kot lahko tekmo. Vsi trije slovenski predstavniki, ki so veslali v finalu, so priznali, do so jih v zadnjih dvobojih roke že precej pekle.

Kljub odsotnosti nekaterih najboljših so se naši tekmovalci dobro odrezali. Med kanuisti je zmagal Jure Lenarčič, ki je v finalu premagal svojega kolega Anžeta Berčiča, v kajaku pa se je vse do finala prebil mladi Simon Brus, ki je moral na koncu premoč priznati nemškemu tekmovalcu Fabianu Dorflerju. Med kajakašicami je slavila Avstrijka Corinna Kuhnle, med dvojci pa Nemca Thomas Becker in Robert Behling.

Ne spreglejte