Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 16.20

8 let

Ljubljančanke bodo poskušale spet na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna klubska sezona se bo končala ta konec tedna, ko bosta pri nas in v Italiji sklepni dejanji evropskega pokala, slovenske barve bo branil le Krim.

Na Rakovniku, prireditelj tekmovanja je domači klub Krim, bodo slovenske prvakinje gostile najboljšo francosko, italijansko in hrvaško ekipo. Francozinje iz Saint Vulbasa prihajajo z malce okrnjeno zasedbo, vendar še vedno kakovostno, v kateri izstopajo Gaël Millet, Nadin Chaussat in Valerie Maugiron. Italijanski Buttrio je stari znanec naših balinark, ki so ga lani premagale v finalu, v njem igra tudi nekdanja slovenska reprezentantka Helena Ludvik. Prvo ime hrvaških prvakinj (Pašac Reka) je reprezentantka Nives Martinaš.

Ljubljančanke si želijo ponovno poseči po evropskem vrhu. Domača igrišča bi utegnila biti zanje prednost. Krim je prijavil naslednjo sedmerko: Mija Borčnik, Tadeja Sodec, Nina Novak, Denis Vidmar, Ana Vorih, Sabina Sorochy in Nevenka Kastelic. Kakšne so možnosti naših prvakinj, bodo drugič zapored najboljše? O tem trener Miha Sodec. ''Čaka nas zahtevna naloga. Lažje je osvojiti evropsko lovoriko, kot jo ubraniti. Naše glavne konkurentke bodo Francozinje. Dekleta so v dobri formi, pričakujem, da bodo pokazala uspešno igro. Naša prednost je v klasičnih igrah, močni smo tudi v 'brzincu'. S polfinalnim žrebom se ne obremenjujemo, saj le dve zmagi zagotovo prinašata prvo mesto.''

V soboto dopoldan bodo igrišča na voljo za trening (vmes bo tudi žreb), polfinalna dvoboja se bosta začela ob 14.30 uri. V nedeljo bosta tekmi za prvo in tretje mesto (ob 8.30 uri).

Štirje doslej najboljši moški klubi Pontese, BRB Ivrea iz Italije, Trio Buzet (Hrvaška) in francoski Saint Vulbas, ki so bili uspešni v četrtfinalu, se bodo na naslov evropskega prvaka ''udarili'' v italijanskem Chieriu. Žal v Italiji ne bo slovenskega kluba (Trata in Luka izpadla), pač pa kar nekaj slovenskih igralcev, tudi reprezentantov. Jasmin Čauševič in Zoran Rednak sta člana Pontesea, Bojan Novak, David Šircelj ter člana naše reprezentance Anže Petrič in Jure Kozjek so člani hrvaškega prvaka iz Buzeta. Je po mnenju Kozjeka lanski prvak BRB Ivrea prvi favorit? ''Ne, ni favorita. Vsi štirje imamo enake možnosti za evropsko lovoriko. Prepričan sem, da bomo tokrat igrali bolje, kot s slovenskim prvakom Trato. Imamo zelo 'uravnoteženo' moštvo, v nobeni disciplini nismo 'škart'. Zato sem velik optimist,'' je poudaril Ljubljančan. Žreb polfinalnih parov bo v petek zvečer po prihodu ekip.

Ne spreglejte