Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2014,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

gimnastika

Nedelja, 30. 11. 2014, 18.23

8 let

Lampretu mnogoboj, Bertoncelj spodbujal in razkril načrte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadec Peter Lampret (Center Maribor) je prepričljivo osvojil naslov državnega prvaka v mnogoboju; še najbolj se mu je na drugem mestu približal Luka Bojanc (Novo mesto).

Lampret je za zmago zbral 76,500 točke, poleg mnogobojske krone pa je zmagal tudi na krogih. Bojanc je z 72,800 točke osvojil drugo mesto, med vsemi tekmovalci pa sta bila Lampret in Bojanc sploh edina, ki sta nastopila na vseh šestih orodjih - v mnogoboju.

Na parterju sta se za zmago udarila Žiga Šilc (Narodni dom) in Rok Klavora (Sokol Bežigrad). Oba sta prikazala sestavo s težavnostjo 15,100 točke, na koncu pa je zmago slavil Šilc, ki so ga sodniki za izvedbo ocenili za dve desetinki bolje (14,300) kot Klavoro, ki se je tako poslovil od državnega naslova na tem orodju.

Na konju z ročaji, kjer Sašo Bertoncelj ni nastopil, prav tako ne Luka Kišek, saj si je pred kakšnim mesecem dni poškodoval zapestje, je zmagal Primož Maurič, na preskoku je bil najboljši Jure Weingerl (oba Center Maribor), na bradlji in drogu pa je zmagal Alen Dimic (Narodni dom). Bertoncelj pa je že po svetovnem prvenstvu v Nanningu, kjer je zgolj za nekaj tisočink zaostal za kolajno na konju z ročaji, nekoliko upočasnil, po svetovnem pokalu v Kolumbiji, kjer je napredoval na skupno drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala 2014, pa je končal dolgo in naporno, a zanj izjemno uspešno sezono, v kateri je osvojil še kolajno na spomladanskem evropskem prvenstvu.

Bertoncelj decembra "na polno"

Sezona 2015 bo namreč še pomembnejša, saj gre za predolimpijsko leto, v katerem se bodo jeseni telovadci na svetovnem prvenstvu v Glasgowu borili za vozovnice na olimpijske igre v Rio 2016. Zato in tudi zaradi še ne pozdravljene poškodbe komolca se je Sašo Bertoncelj odločil, da bo državno prvenstvo tokrat izpustil. A očitno ne more dolgo brez gimnastike, saj je vseeno tako v soboto, ko so se za naslove merile telovadke, kot danes prišel kolege spodbujat in jim je na koncu tudi podeljeval odličja.

"Takoj po svetovnem pokalu sem imel najprej tridnevno vojaško usposabljanje, kjer smo se imeli prav super. Nato sem šel na magnetno resonanco komolca, saj sem želel izvedeti, zakaj skoraj leto dni po operaciji s komolcem še ni vse v redu. Zdravniki so ugotovili, da je problematična vez, ki je bila v preteklosti že strgana, in glede tega se v kratkem ne da storiti ničesar. Ker pa imam tudi že precej obrabljen hrustanec, smo se odločili za tritedensko terapijo z injekcijami plazme," je pojasnil telovadec Narodnega doma, ki bo že decembra spet začel trenirati na polno.

"Trenutno je s komolcem dobro, pri treningih me ne boli in upam, da se je stanje res umirilo. Če se je, bom videl že kmalu, saj bom že decembra spet začel na polno obremenjevati komolec, tako da upam na najboljše," si je zaželel Bertoncelj, ki za predolimpijsko sezono načrtuje tudi nekaj sprememb v sestavi na konju.

"Učim se nekaj novih elementov, med drugim busnarija, pa toč na enem ročaju bi rad otežil na F ali G, tako da bi iz izhodiščne vrednosti 16,800 prišel do 17,200 ali 17,300. To je moja želja, videli bomo, ali bo tudi izvedljiva. Rad bi imel višjo startno oceno, nato pa tudi lepo izvedbo," je prihodnje načrte po končanem državnem prvenstvu, s katerim se je sklenila tekmovalna sezona v športni gimnastiki, še razkril Bertoncelj.

Ne spreglejte