Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
24. 5. 2011,
10.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 5. 2011, 10.39

7 let, 12 mesecev

Kralj se je komaj sestavil za nedeljski nastop

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo se je končala mednarodna tekma v Tacnu, s tem pa tudi prvi del izbirnih tekem za reprezentanco.

Najbolj zanimivo bo med kajakaši in kanuisti, medtem ko je med dekleti in dvojci več ali manj jasno, kdo bo zastopal slovenske barve. Velja povedati, da lahko na večjih tekmovanjih, kot sta evropsko in svetovno prvenstvo, nastopijo le trije čolni po kategoriji. Na tekmah svetovnega pokala pa bodo slovenske kvote naslednje: med kajakaši bodo lahko nastopili štirje čolni, med kanuisti bomo imeli na tekmah svetovnega pokala kar pet predstavnikov, med dekleti tri čolne, prav tako med dvojci, med kanuistkami, pri katerih občasno nastopa le Eva Terčelj, pa ima Slovenija na voljo le eno mesto. In kakšno je stanje po tekmi v Tacnu?

Med kajakaši sta v reprezentanco že prekvalificirana Peter Kauzer in Jure Meglič, tako da za nastop na evropskem prvenstvu ostaja prosto le eno mesto, za nastop na svetovnem pokalu pa dve. Trenutno najbolje kaže izkušenemu kajakašu Dejanu Kralju, ki trenutno zaseda 3. mesto. Še enkrat se je izkazalo, da na izbirnih tekmah v ospredje prihaja psihološka pripravljenost in izkušnje, kar Laky, kot ga kličejo v kajakaški karavani, v svoji dolgi športni karieri ima. A daleč od tega, da ima 34-letni Ljubljančan mesto v ekipi zagotovljeno. "S svojimi nastopi v Tacnu sem zelo zadovoljen, vendar daleč od tega, da je kaj odločenega. Konkurenca med kajakaši je zelo huda, kar je po mojem mnenju super, saj to pomeni, da je kakovost kajaka v Sloveniji na visoki ravni," je povedal Laky, ki je dan pred nedeljsko tekmo imel vročino, tako da je moral jemati vitamine, da je v nedeljo lahko sploh nastopil. Eden izmed glavnih kandidatov za reprezentanco je tudi šele 17-letni Simon Brus iz Celja, ki je uvrščen takoj za Kraljem, realne možnosti za uvrstitev slovensko reprezentanco pa imata še Janoš Peterlin in Martin Albreht.

Povsem odprta zgodba je tudi pri kanuistih. Pri njih so na voljo še vsa tri mesta za nastop na EP. Najbolje trenutno kaže že Anžetu Berčiču, ki je praktično z eno nogo že v reprezentanci. Rutinersko je z vožnjami opravil Simon Hočevar, ki trenutno zaseda 2. mesto, tretje mesto pa trenutno pripada Juretu Lenarčiču. V igri za mesta so še Blaž Cof, Nejc Karavanja, Jernej Zupan in naš najboljši kanuist zadnjih let Benjamin Savšek, ki ni imel svojega dne v nedeljo, saj sta se mu obe vožnji ponesrečili, tako da ga v Solkanu čaka težko delo. "Ni šlo! Prvi tek sem naredil preveč kazenskih dotikov, v drugi vožnji pa sem brez potrebe zgrešil vrata," je nekoliko zaskrbljeno razlagal po nedeljski tekmi Beni, ki je že stal na stopničkah svetovnega pokala. "Jutri že odhajam na trening v Solkan, da se čim bolje pripravim na tekmo," je še pozneje dodal član kajak kanu kluba Tacen.

Pri dekletih in dvojcih je reprezentanca domala že znana, če ne bo prišlo do kakšnega večjega presenečenja. Pri kajakašicah nas bodo zastopale Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj. Pri dvojcih pa bodo slovenske barve branili Sašo Taljat/Luka Božič, Urban Jarc/Luka Slapšak ter Simon Hočevar/Dejan Kralj.

Ne spreglejte