Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
13. 1. 2012,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kajak

Petek, 13. 1. 2012, 8.11

8 let

Kralj in Hočevar na "bolniški"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaši in kanuisti so že nekaj časa pripravljajo na novo sezono. Ta je še posebej pomembna, saj jih čaka olimpijada.

Vse pa ne gre po načrtu Simonu Hočevarju in Dejanu Kralju, ki že nekaj časa veslata v kanuju dvosedu in bosta skušala na internih kvalifikacijah loviti olimpijsko vozovnico. Hočevar se je poškodoval pri vadbi v fitnesu, Kralj pa si je pri igranju squasha zvil gleženj. Nekateri bi menili, da zvin gležnja ne bi smel preveč vplivati na treningu v čolnu pa je ravno obratno. Pri kanuju tekmovalci klečijo v čolnu in je pri poškodbi gležnja skorajda nemogoče klečati v čolnu. Očitno se bosta morala najbolj izkušena tekmovalca v slovenski reprezentanci za nekaj časa odpovedati treningu v čolnu.

"Ni šans!" je bil odgovor Lakyja, ko smo ga vprašali, če lahko sedi v čolnu. "Sprva ni kazalo, da bi šlo za resnejši zvin. Naslednje jutro pa se je gleženj nekoliko obarval in zatekel, tako da sem se odločil za obisk pri fizioterapevtu. Ta mi je na srečo dejal, da ni nič zlomljenega, ampak so samo poškodovani ligamenti. Zdaj me čaka tri dni rehabilitacije, potem pa mislim, da bom lahko začel normalno veslati. V naslednjem tednu sva s Simonom planirala pavzo, tako da je poškodba prišla v ravno "pravšnjem" času," je nekoliko v šali dejal Kralj, ki je hotel teden pavze izkoristiti za smučanje na belih strminah, a po tej poškodbi bo tudi smučanja bolj malo.

Pri Hočevarju poškodba ni tako resna. Kot pravi starejši član ljubljanske naveze gre za staro poškodbo."Nič hujšega, malo imam komolec vnet, vendar to je že stara poškodba. Štirinajst dni moram biti previden na fitnesu, ker ne smem delati določenih vaj, da ne bi prišlo do ponovnega vnetja. Z veslanjem pa na srečo nimam nikakršnih težav," je povedal 37-letni Ljubljančan, ki je tudi vseskozi na tekočem s Kraljevo poškodbo. Dejstvo je, da bi bil vsak večji izpad treninga lahko že usoden za prihajajočo sezono. Namreč izbirne tekme za reprezentanco in posledično za olimpijski nastop so že v aprilu.

Ne spreglejte