Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
18. 2. 2011,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 18. 2. 2011, 17.48

8 let

Kragljeva po bolezni trenira normalno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naša najboljša kajakašica Urša Kragelj že od konca januarja trenira v Avstraliji, kjer je tudi večina slovenske reprezentance. Konec tedna bo v Penrithu mednarodna tekma, tudi s slovensko udeležbo.

Kragljeva se je v deželo ''tam spodaj'' odpravila 30. januarja, kjer bo na olimpijski progi iz leta 2000 trenirala celih šest tednov. Žal pa je imela članica kajakaškega kluba Soške elektrarne takoj po prihodu v Penrith težave z zdravjem, saj jo je bolezen za štiri dni priklenila v posteljo. ''S treningom sem zadovoljna, pogoji so bili do sedaj dobri. Sicer sem takoj po prihodu v Avstralijo zbolela in tako izpustila štiri dni treninga, kar pa ni nobena tragika, saj smo tukaj celih šest tednov,'' je najprej povedala mlada Primorka, ki se ne pritožuje nad nekoliko nižjimi temperaturami, ki so v tem času nekoliko neobičajne za Avstralijo. ''Vreme je poletnim temperaturam primerno, čeprav smo zadnji teden imeli 'samo' dvajset stopinj in veter, kar je za poletni čas kar hladno. So pa zato v takšnem vremenu treningi bolj znosni, saj je drugače avstralsko sonce res močno.''

Trenira s slovensko ekipo

Na pripravah se tekmovalci iz različnih držav po navadi združijo in opravijo kakšen skupni trening. Bronasta z lanskega evropskega prvenstva v Bratislavi tega še ne prakticira, saj je težko usklajevati termine. ''Treniram s slovensko ekipo, enako kot v zimskem času v Ljubljani (s tekmovalci KKSE in dekletoma – Nino Mozetič in Evo Terčelj, op. p.). Zaradi razporeditve terminov žal ne treniram z ostalimi kajakašicami, kar bi verjetno prineslo neko določeno svežino v trening. Primerjava z najboljšimi na svetu je vedno dobrodošla, ampak v tem času je bolje, da se ukvarjam s svojo tehniko in vožnjami, časa za primerjavo bo še več kot dovolj. Primerjava ni niti toliko smiselna v tem obdobju, daleč pred začetkom sezone in več kot pol leta pred svetovnim prvenstvom,'' je še na koncu povedala slovenska kajakašica leta za leto 2010.

Omeniti velja, da bo ta konec tedna v Penrithu mednarodna tekma, kjer se bodo med seboj pomerili tekmovalci z 29 držav. Na tekmi bodo nastopili tako nekdanji kot tudi aktualni svetovni in evropski prvaki, med njimi pa bodo nastopili tudi nekateri slovenski kajakaši in kanuisti na čelu s Petrom Kauzerjem.

Ne spreglejte