Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2024,
7.46

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Namizni tenis Deni Kožul

Petek, 8. 3. 2024, 7.46

1 mesec, 2 tedna

Turnir WTT Singapore Smash 2024

Kožul uspešno začel kvalifikacijski boj v Singapurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Deni Kožul | Deni Kožul  je v prvem krogu kvalifikacij turnirja WTT Singapore Smash 2024 v Singapurju premagal Brazilca Guilherma Teodora s 3:1. | Foto www.alesfevzer.com

Deni Kožul je v prvem krogu kvalifikacij turnirja WTT Singapore Smash 2024 v Singapurju premagal Brazilca Guilherma Teodora s 3:1.

Foto: www.alesfevzer.com

Aktualni slovenski državni prvak Deni Kožul je v prvem krogu kvalifikacij turnirja WTT Singapore Smash 2024 v Singapurju premagal Brazilca Guilherma Teodora s 3:1 (-8, 6, 5, 5). V drugem krogu bo v soboto njegov tekmec Liao Cheng-Ting iz Tajvana.

Na turnirju v Singapurju z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev je zbrana vsa svetovna namiznoteniška ekipa, ki bo glavni turnir začela v nedeljo. Med njo je tudi najboljši slovenski igralec Darko Jorgić, medtem ko mora Deni Kožul (145. na svetovni lestvici ITTF) skozi sito kvalifikacij. V prvem krogu je 26-letni Logatčan svoje delo proti štiri leta mlajšemu tekmecu, ki je na 134. mestu svetovne lestvice, opravil zmagovito, so sporočili iz Namiznoteniške zveze.

Začetek za Kožula sicer ni bil najboljši, saj je Brazilec povedel s 7:2 in uvodni niz dobil, čeprav se mu je nato slovenski reprezentant približal le na točko zaostanka (8:9), zato pa v preostalih treh nizih dvomov o zmagovalcu ni bilo. V drugem je bil izid zadnjič izenačen pri četrti točki, nato pa je Kožul nasprotniku prepustil le še dve točki, še bolj prepričljivo pa je dobil tretji in četrti niz. V obeh nizih je še bilo 5:5, s šestimi zaporednimi točkami pa se je Kožul zanesljivo uvrstil v drugi krog kvalifikacij.

Kožulov nasprotnik bo Liao Cheng-Ting (155.), ki je v prvem krogu s 3:1 (-9, 3, 4, 5) ugnal drugopostavljenega nosilca kvalifikacij, Hrvata Andeja Gačino (56.). 

Darko Jorgić
Sportal Med elito v Singapurju tudi Jorgić in Kožul
Andreja Ojsteršek in Darko Jorgić
Sportal Moška slovenska reprezentanca na olimpijskah igrah v Parizu
Ne spreglejte