SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec limonade: Kazijski in Stojčev v Ankaro

2

termometer

Konec ugibanj in namigovanj. Radostin Stojčev in Matej Kazijski zapuščata veliki Trentino in se skupaj selita k turškemu podprvaku Halkbanku. Jima bosta sledila tudi Osmany Juantorena in Raphael?

Kriza, ki v Italiji grize na vsakem koraku, se je dotaknila tudi štirikratnega svetovnega klubskega prvaka Trentina, ki bo v naslednji sezoni razpolagal z mnogo nižjim proračunom kot leta poprej. Bojazni o odhodu nosilcev so bile velike, a tudi upravičene, saj sta prva potapljajočo ladjo zapustila neločljiva Bolgara trener Radostin Stojčev in sprejemalec Matej Kazijski. ''Odločil sem se, da se Radostinu pridružim na pustolovščini v Turčiji. Razlogi so tako profesionalne kot osebne narave,a verjemite mi, odločitev je bila izredno težka. Zapuščam svojo hišo, svoje prijatelje in navijače, s katerimi sem preživel izjemnih šest let. Upam, da to ni dokončno slovo, upam, da se po letu dni znova vrnem ,'' je ob podpisu povedal Kazijski. Veliko vprašanje se poraja, kaj bosta v prihodnjih dneh storila Kubanec Osmany Juantorena in Brazilec Raphael Vieira de Oliveria. Prav lahko se zgodi, da se tudi onadva odločita za selitev v Ankaro. V dosedanjih namigovanjih italijanskih medijev sta bila venomer omenjena poleg bolgarske dvojice.

Odhod velikega zvezdnika je skoraj s solzami v očeh pospremil predsednik Trentina Diego Mosna: ''Spoštujem Matejevo odločitev. Upam, da ga bomo čez eno leto spet gledali v našem dresu. Do takrat bomo dres z njegovo številko 1 začasno upokojili, saj lahkot to številko nosi le on. Hvala, Matej, za prelepih šest let, vse dobro tudi v Turčiji.''

Kapetan Kazijski je v šestih letih Trentino popeljal do 14 lovorik: štirikrat so bili svetovni klubski prvaki, trikrat so osvojili ligo prvakov, trikrat so po postali italijanski prvaki, trikrat tudi pokalni zmagovalci, enkrat pa so dobili še italijanski superpokal. Izjemni Bolgar je v šestih sezonah za Trentino dosegel neverjetnih 4085 točk, kar absolutni rekord aktualnih italijanskih prvakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin