Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2012,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Kolaković ACH Volley

Petek, 16. 3. 2012, 14.20

4 leta, 9 mesecev

Kolaković: Trentinu se je zgodilo točno to, kar se je nam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekipo ACH Volley čaka v soboto še povratna tekma pokala CEV proti poljskemu Asseco Resovii Rzeszow. Klub temu, da so bili Ljubljančani na prvi tekmi nadigrani, še vedno verjamejo v uspeh.

Odbojkarji ACH Volleya so že v četrtek dopoldan pripotovali nazaj v Slovenijo po sredinem prvem polfinalnem srečanju evropskega pokala CEV v poljskem Rzeszowu. Časa za razmišljanje in analize še ni bilo, saj so se z avtobusom odpravili nazaj proti domovini takoj po zaključku tekme, po dolgi nočni vožnji pa so dopoldanski čas namenili tudi krajšemu treningu. V petek pa so vnovič začeli s pripravami na odločilno sobotno povratno tekmo v ljubljanski hali Tivoli. ''V soboto začenjamo od ničle. Od začetka. Prvi niz na poljskem nam je dal vedeti, da so tudi odbojkarji Resovie ranljivi. Igrali so nervozno in delali napake. V tem trenutku niti ni bistveno, saj smo se jih v prvem nizu dobro držali, v končnicah tudi izenačevali, a žal nismo izkoristili ''kontre'' pri rezultatu 26:26. Žal so ustavili mladega Čebulja, ga učinkovito zblokirali, svoje je naredilo tudi pomanjkanje izkušenj. Videli smo, da se Poljake da premagati in na tem moramo graditi v soboto,'' pravi Igor Kolaković. V drugem nizu je prišel na servis madžarski Nemec, Georg Grozer, ki je mladim Ljubljančanom spodrezal ''krila'', energijo, samozaupanje in vero, da se je proti takšnemu odbojkarju možno boriti. ''Ni pomagalo niti opozarjanje igralcev, naj se ne ozirajo na semafor, naj igrajo naprej, da ni vse izgubljeno. V tretjem nizu smo se celo držali tega načrta, a ko so nasprotniki naredili nekaj točk razlike, je bilo zaupanja v sebe in v ekipo konec,'' pravi Kolaković.

''Imamo novo priložnost in nas sredina tekma nikakor ne sme ustrahovati. Vsi vemo, kaj pomeni Trentino v italijanskem in evropskem odbojkarskem merilu. Pa se jim je v preteklosti zgodilo natančno to, kar se je nam dogajalo v sredo proti Poljakom. Proti Modeni so izgubili, in tako kot mi, v enem nizu dosegli zgolj osem točk. Toda šli so naprej in na naslednjem srečanju nasprotnika nadigrali. Na rezultat seveda nismo ponosni. Toda, izgubiti nimamo prav nič, pridobimo pa lahko veliko. Fizično smo pripravljeni, potrebno je narediti premik tudi v glavah in poiskati način, kako se zoperstaviti takšnim bombarderjem kot je Grozer. Verjamem v mojo ekipo. Verjamem, da imamo še vedno realne možnosti,'' je jasen Igor Kolaković.

Ali bo ekipa Asseco Resovia, ki je v Ljubljano pripotovala z letalom v petek dopoldan, res ponudila kakšno možnost slovenskim prvakov, da jih ogrozijo? Ali bodo mogoče imeli slab dan? Bo nared Matevž Kamnik? Veliko je vprašanj, ki se porajajo pred povratnim srečanjem, večina od njih bi seveda morala imeti pritrdilen odgovor, če hočejo odbojkarji ACH Volleyja še upati na finale pokala CEV. Ne smemo pa pozabiti na dejstvo, da bodo tokrat Ljubljančani tisti, ki bodo igrali pred domačin občinstvom.

Tekma bo v soboto ob 20.00 v dvorani Tivoli.

Ne spreglejte