Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
18. 8. 2013,
6.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer kajak

Nedelja, 18. 8. 2013, 6.46

8 let

Kauzer: Tudi jaz se moram kdaj odklopiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kajakaš Peter Kauzer si je po sušnih dveh letih znova prislužil zlato okoli vratu, in to na domači progi v Tacnu, ki, zanimivo, ni njegova najljubša.

Kauzer že dve leti ni stal na stopničkah na večjih tekmovanjih. Dejstvo je, da je bil vedno hiter, vendar nikoli ni sestavil prave finalne vožnje. Po njegovih besedah bi morali biti tretji že na svetovnem pokalu v Augsburgu, vendar so mu po nepotrebnem prisodili 50 kazenskih sekund. Vendar to je zdaj mimo, Peter je znova na svoji stari poti.

Lansko sezono, ki je bilo olimpijsko leto, je Hrastničan izpustil tri tekme svetovnega pokala. Morda bi ta svoj post prekinil že prej. "Lani je bilo tako, da sem vse skupaj stavil na olimpijske igre. Žal se ni izšlo. Na ta račun sem izpustil tri tekme svetovnega pokala. Če jih ne bi, verjetno ne bi imel dveletnega posta glede medalj na tekmovanjih (smeh). Vendar mi ni nič žal, tudi jaz sem se moral od vsega tega odklopiti. Upam, da sem se zdaj spravil k sebi. Dokazal sem, da sem še vedno hiter. Da sem še vedno to jaz, takšen, kot sem bil in upam, da bom tako nadaljeval," je povedal ''Kapsl'', ki tako kot do zdaj ostaja perfekcionist, saj je po vsaki vožnji povedal, da bi šel lahko še hitreje. Tako je bilo tudi v Tacnu. "Lahko bi šel še sekundo bolje, mogoče dve. Če bi peljal idealno, bi se dalo še hitreje. Verjetno se to nekoliko smešno sliši, ampak na progi še nisem bil čisto sproščen in bili sta dve napaki, kjer sem v enih vratih zagotovo izgubil sekundo ali več. Ampak to je bilo dovolj za zmago."

Premor mu je prišel zelo prav

"Po prvem delu sezone sem si vzel malo pavze, sledile so priprave v Bratislavi. Tam sem znova začel uživati v čolnu in ko začnem uživati, potem gre vse super. Tudi na tekmi v Tacnu sem bil zelo sproščen in se nisem obremenjeval s tem, da imam že dvoletni post z medaljami ali da mi v letošnji sezoni ni šlo vse po načrtih. Osredotočil sem se na svoje vožnje, tudi na treningih sem bil bolj osredotočen. To vse skupaj sem prenesel na tekmo," je povedal dvakratni svetovni prvak, ki svojo formo vedno tempira na največje tekme. "Ko v svojem športu osvojiš že skoraj vse in če veš, da na koncu največ velja svetovno prvenstvo ali olimpijske igre, potem moraš formo stopnjevati za glavno tekmo v sezoni. Najbolje se počutim sredi julija ali v začetku avgusta, ko se spravim k sebi in se motiviram za glavno tekmo sezone."

Bratislava je njegova prva domača proga

Na zadnji tekmi svetovnega pokala pred tacensko preizkušnjo se je Peter soočal s težavami, ki so vplivale na njegovo uvrstitev. "Ko razmišljam, bi bilo bolje, da ne bi šel na tekmo v Španijo. Čeprav sem se prva dva dneva dobro počutil, na dan tekme pa me je čisto odrezalo. Bil sem brez energije. Ni mi bilo jasno, zakaj. Komaj sem čakal, da pridem domov. To je zdaj za mano in zdaj se moram osredotočiti na naslednji dve tekmi v Bratislavi in Pragi." V Bratislavi zelo dobro tekmuje, saj je tam osvojil naslov evropskega in svetovnega prvaka. "Tekma v Bratislavi ne bo v standardnem kanalu, ampak vseeno, tam se res dobro počutim in komaj čakam, da bom spet tekmoval, saj me na ta kraj vežejo lepi spomini."

Ne spreglejte