SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer: Olimpijska jeza dokončno pozabljena

4

termometer

Z izbirnima tekmama na tacenskih brzicah bodo kajakaši in kanuisti na divjih vodah ob koncu tedna tudi doma uradno zaveslali v novo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvu v Seu d'Urgellu.

Hrastničan Peter Kauzer se tudi v novo sezono podaja kot prvi mož slovenskih slalomistov na divjih vodah. Že ob koncu tedna ga čakata prvi preizkušnji v Tacnu, ki bosta skupaj s tremi preizkušnjami v Liptovskem Mikulašu šteli za izbirne tekme za sestavo reprezentanc. "Te tekme so nujno zlo. Ocenjujem pa, da se dobro pripravljen. Motivov mi pred novo sezono ne manjka, osrednji pa bo seveda lov na odličje svetovnega prvenstva," pred novo sezono napoveduje Kauzer, ki je že odmislil razočaranje po ponesrečenem nastopu in sumljivo dosojenem dotiku na olimpijskih igrah v Pekingu.

Tudi direktor reprezentanc Andrej Jelenc je z mislimi že povsem pri letošnji sezoni, v kateri bodo Slovenci pozornost namenjali predvsem svetovnemu prvenstvu v Seu d'Urgellu, trem tekmam svetovnega pokala in evropskemu prvenstvu. Slednje bo v Nottinghamu na sporedu že čez mesec dni, reprezentančni seznam pa bo znan po izbirnih tekmah. "Od petih rezultatov bomo odbili najslabšega in na podlagi tega sestavili reprezentanco. Sicer pa bodo morali letos tekmovalci status potrjevati tudi med sezono," pravi Jelenc, ki bo do prazničnega konca tedna bržkone pogosto pogledal v nebo. Visok vodostaj Save v Tacnu mu namreč ni prav po godu, saj bi moral v skrajnem primeru skrajšati progo in ''izločiti'' zapornico. "Predvsem v nedeljo, ko bo tekmo prenašal Šport TV, si želimo kakovostno predstavo na celotni progi, torej tudi čez zapornico," je še dodal direktor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin