SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer: Na trenutke smo se počutili pomembne

1

termometer

Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer se je pred kratkim vrnil z enotedenskega treninga v Londonu, kjer je na olimpijski progi opravil krajše priprave.

Potem ko se nekateri naši slalomisti mrzlično pripravljajo na izredno pomembne izbirne tekme, se je aktualni svetovni prvak Peter Kauzer pred kratkim v miru pripravljal na olimpijskem prizorišču v Londonu. Hrastničan si je z naslovom svetovnega prvaka že zagotovil olimpijski nastop in se lahko v miru pripravlja na olimpijado. In kako so uspele priprave? "Z zadnjimi pripravami v Londonu sem izredno zadovoljen, saj sem opravil veliko treninga na divji vodi. To mi je v tem času še posebej prav prišlo, potem ko so pri nas razmere za veslanje po divji vodi zelo slabe. Tudi vreme nam je služilo, saj je bilo zelo toplo in tudi nobene gneče ni bilo na progi, tako da smo se na trenutke počutili kar pomembne na progi. Navadno je na progi velika gneča, vendar se zdaj v vseh reprezentancah pripravljajo na interne izbirne tekme, tako da nas je bilo zelo malo tam, " je zadovoljno razlagal Kauzer, ki je tokrat treniral pod budnim očesom svojega očeta in v družbi klubskega kolega Janoša Peterlina.

Zadovoljen tudi s spremembo proge

Na progi je bilo storjenih tudi nekaj manjših sprememb, ki pa našemu kajakašu ustrezajo. "Del proge so spremenili, vendar je zdaj boljše kot oktobra, ko smo bili na pripravah. Kombinacija na tistem delu proge je bolj tekoča, tako da se da postavljati tudi lepše tehnične kombinacije. Proga mi je izredno všeč in v njej vidim same pluse," je še za konec povedal 28-letni divjevodaš, ki vedno poudari, da ti proga v Londonu ne pusti niti sekunde počitka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin