SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer izbral pravi kraj za trening

1

termometer

Naš najuspešnejši kajakaš Peter Kauzer se je odpravil na olimpijsko progo v Atenah iz leta 2004, kjer z delom reprezentance intenzivno trenira.

''Treniramo po načrtu, temperature so prave, saj se gibljejo med 18 in 23 stopinjami, in kar je tudi zelo pomembno, ni nobene gneče na progi, tako da so treningi zares kakovostno opravljeni,'' je povedal aktualni svetovni prvak iz španskega Seu d'Urgella, ki ne obžaluje, da je za trening izbral prav Atene. ''Prav vesel sem, da sem se odločil za Atene. Uživam iz dneva v dan in tudi »klapa« smo zelo dobra, tako da je vse super,'' je povedal 25-letni Hrastničan, ki se še navaja na svoje novo veslo, a pravi, da mu to ne predstavlja večjih težav.

Dejan Kralj končuje s pripravami, Meglič zadovoljen s čolnom

Medtem ko Peter Kauzer svojo formo pili na atenski olimpijski progi, se naša druga dva kajakaška reprezentanta Dejan Kralj in Jure Meglič potita pod avstralskim soncem v Penrithu. Naš najstarejši in najizkušenejši kajakaš Dejan Kralj se je po vprašanju, kako potekajo treningi, takoj pošalil: ''Stara roba še drži, če treniraš na toplem, se pa sploh ne smeš pritoževati, da priprave ne bi uspele.'' 33-letni Ljubljančan počasi že končuje s pripravami in je lahko že podal končno oceno priprav: ''Preveslanega je bilo veliko, tako da bom sezono lahko zdržal v visokem tempu, saj bom nastopil v dveh disciplinah. V kajaku enosedu in v kanuju dvosedu s Simonom Hočevarjem,'' je še dodal Laky, ki se je pred pripravami v Penrithu podal na divjevodaško avanturo po Novi Zelandiji in tam tudi s svojimi prijatelji posnel film.

Naš tretji kajakaš Jure Meglič se prav tako ne pritožuje nad razmerami na pripravah. Predvsem je zadovoljen s temperaturami, ki so v zadnjih dneh nekoliko popustile (22 stopinj). Jure je v pripravljalnem obdobju popravljal svoj model čolna: ''Čoln je odličen, izboljšave, ki sem jih naredil, se res poznajo, sicer se moram malo navaditi repa, ampak drugače pa lepo teče,'' je povedal naš kajakaš iz Zgornjih Dupelj. Jure, ki ima v svoji zbirki tudi zmago s svetovnega pokala v domačem Tacnu, se že nekaj časa ukvarja s poškodbo hrbta, a kot pravi, jo s terapijami dobro zdravi. ''Poškodba hrbta mi ne nagaja preveč. Na čase začutim manjšo bolečino v hrbtu, a po dnevu ali dveh terapije izgine! Nekoliko se pozna tudi utrujenost, tako da komaj čakam prosto nedeljo, ko se bomo odpravili na plažo in malo surfali po valovih,'' je še za konec povedal Jure.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin