Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 8. 2010,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 12. 8. 2010, 19.01

8 let

Kauzer iskal zdravniško pomoč pri slovaškem zdravniku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko je junija zaradi narasle reke Donave evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah odpadlo, so se v Bratislavi ponovno zbrali najboljši divjevodaši.

Organizatorjem na Slovaškem bo očitno v drugo le uspelo izpeljati evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Vsaj takšne so vremenske napovedi … Prvenstvo se začne v petek s kvalifikacijami v posamičnih disciplinah, v soboto se bodo podeljevali že prvi kompleti medalj, ko bodo na vrsti ekipne vožnje, v nedeljo pa bodo potekale še polfinalne in finalne vožnje v posamičnih disciplinah. V športnem centru Čunovo bodo nastopili tudi slovenski tekmovalci, med njimi naš glavni adut Peter Kauzer, ki pa ima nekaj zdravstvenih težav.

Aktualni svetovni prvak je sicer z opravljenimi treningi na progi v Bratislavi več kot zadovoljen, a je nekoliko potožil nad bolečinami v zapestju, ki se vlečejo že vse od svetovnega pokala v Pragi. Kot pa da to še ne bi bilo dovolj, si je "Kapsl" sedaj prehladil še uho. "Treningi so potekali odlično. Iz treninga v trening sem imel boljše občutke v čolnu, je pa res, da imam nekaj zdravstvenih težav. Težave z zapestjem se mi vlečejo že od drugega treninga v Pragi, sedaj pa sem staknil še rahlo vnetje ušesa, zato sem moral paziti, kako sem se spuščal po progi, saj me je še dva dni nazaj tako trgalo v ušesih, da celo noč nisem spal," je razlagal Peter, ki je kasneje optimistično dodal, da bo do jutrišnjih kvalifikacij popolnoma nared. "Do tekme bo vse v redu. Šel sem tudi do slovaškega zdravnika, ki mi je dal mazilo in je že nekoliko bolje. Malo še boli, ampak bo!"

Pričakovanja ostajajo ista

Peter svojih pričakovanj ne skriva. Sam se zaveda, da sodi v sam vrh kajaka na divjih vodah, zato so tudi njegova pričakovanja temu primerna. "Želim si osvojiti še eno krono. Seveda bo to zelo težko, po drugi strani pa bo malo lažje, saj imam občutke v čolnu boljše kot v mesecu juniju in sem zares vesel, da sem prišel do občutkov, kot sem jih imel v čolnu lani." (Takrat je Peter osvojil naslov svetovnega prvaka v španskem La Seu'd Urgellu.)

Ne bo pa dolgčas tudi na slovaških tribunah. Tudi tokrat bodo za pravo navijaško vzdušje poskrbeli navijači iz Hrastnika, ki bodo v Bratislavo prišli z avtobusom in navijali za vse slovenske tekmovalce.

Ne spreglejte