Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 5. 2012,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 5. 2012, 17.23

8 let

Kauzer in Savšek dobro opravila s kvalifikacijami

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaši in kanuisti so danes na EP v Augsburgu opravili s kvalifikacijami, kjer sta se od naših najbolje odrezala Peter Kauzer in Benjamin Savšek. V polfinalu tudi Peterlin in Berčič.

Naš slovenski kajakaš Peter Kauzer je v kvalifikacijah zasedel 4. mesto in dokazal, da je že v začetku sezone v zelo dobri formi in da je lahko na zelo specifični progi v Augsburgu še kako konkurenčen najboljšim.

"S kvalifikacijami sem zadovoljen, odpeljal sem dve kontrolirani vožnji in nisem preveč pretiraval po progi. Moj cilj danes je bil, da se uvrstim naprej in to mi je tudi uspelo. Tudi ekipne vožnje smo danes dobro 'podelali', glede na to, da smo danes prvič skupaj veslali," je povedal Hrastničan, ki ima po njegovem mnenju še kar nekaj rezerve na progi. "Rezerve na progi je še dovolj, a v soboto se proga spremeni in bo čisto druga 'muzika'. To bo čisto nova tekma. Treba bo pokazati podobne vožnje, samo malo bolj se bo treba pognati proti cilju," še za konec doda Kauzer. Zelo dobro je s progo opravil tudi njegov klubski kolega Janoš Peterlin, ki si je priveslal 13. mesto in ga bomo tudi lahko spremljali v sobotnem polfinalu. In kako je on doživljaj svojo prvo veliko tekmo? "Kvalifikacij sem se lotil kot vsako drugo tekmo, tako da sem se brez vsakršnega pritiska odpeljal po progi, sam pri sebi pa sem upal, da mi bo uspela dobra 'fura'," je povedal Peterlin, ki se vsekakor še ni zadovoljil z današnjim rezultatom. "Najprej je treba videti kakšna bo proga v soboto, potem pa napad na finale. Želim si predvsem dobre vožnje, z njo pa pride tudi dober rezultat," je še za konec povedal Janč, kot ga kličejo prijatelji. Žal pa je bil za polfinale prepočasen Jure Meglič, ki očitno plačuje davek dveh operacij hrbta v pripravljalnem obdobju. Jure je bil na koncu šele 34. Kot je v Augsburgu nekako že v navadi, so tudi tokrat prednjačili domači kajakaši. Najhitrejši je bil Nemec Paul Boeckelmann, drugi je bil njegov rojak Sebastian Schubert, tretji pa je bil češki kajakaš Vavrinec Hradilek.

Med kanuisti se je od naših nekako po pričakovanjih najbolje odrezal Benjamin Savšek, ki je v kvalifikacijah zasedel odlično 5. mesto in tako že nakazal, da se bo v nadaljevanju evropskega prvenstva lahko kosal z najboljšimi. "Mislim, da sem se v zadnjem tednu kar dobro navadil na vodo tukaj, tako da sem zelo zadovoljen, da sem se uvrstil naprej v polfinale. Čoln mi je tudi lepo tekel po progi in upam, da bom take vožnje prenesel tudi naprej v polfinale," je po kvalifikacijah povedal Savšek, ki pravi da je boj za medalje povsem odprt.

"Boj za medalje je vsekakor odprt, ampak razlike med samimi tekmovalci so zelo majhne. Proga sama je tudi precej odprta, tako da je veliko tekmovalcev zelo hitrih. Treba bo peljati brez dotikov, saj te lahko dotik vrat lahko oddalji od najboljših," je še povedal kanuist iz Tacna, ki je dokazal, da se zna hitro prilagajati na različne proge. Savšek in Kauzer sta v Augsburg prišla praktično direktno s priprav v Londonu, kjer je konfiguracija proge povsem drugačna. Od Slovencev bomo v polfinalu še spremljali Anžeta Berčič, ki si je priveslal 15. mesto, Jure Lenarčič pa je v posamični konkurenci že končal tekmovanje, saj je pristal na 23. mestu in tako ostal brez sobotnega polfinala. S progo je najhitreje opravil Francoz Tony Estanguet, drugi je bil Nemec Sideris Tasiadis, tretje mesto pa je v kvalifikacijah osvojil Britanec David Florence. Sloviti Slovak Michal Martikan je bil danes 8.

Med kanuistkami, kjer Slovenija nima svojih predstavnic, je bila najhitrejša Čehinja Katerina Hoskova, druga je bila Slovakinja Katarina Macova, tretja pa Britanka Mallory Franklin.

Danes so potekali še polfinali v ekipnih vožnjah. Slovenski kajakaši so bili 3., kanuisti pa so zasedli 5. mesto. Obe ekipi pa sta se s tem priborili sobotni finale.

Jutri so na vrsti še kvalifikacije za dvojce in kajakašice, kjer zna biti še posebej zanimivo, saj med našimi potekajo tudi interne kvalifikacije za olimpijski nastop v Londonu. Od naših bodo med kajakašicami nastopile Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič, med dvojci pa bodo po olimpijski progi iz leta 1972 veslali Sašo Taljatt in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak.

Ne spreglejte