Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
25. 6. 2011,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 25. 6. 2011, 12.19

8 let

Kauzer in Meglič dvignila Tacen na noge

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na tekmi svetovnega pokala je zmagal slovenski reprezentant Peter Kauzer, njegov uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Jure Meglič.

Že po polfinalni vožnji je bilo slutiti, da bo za slovensko reprezentanco danes nadvse uspešen dan. To sta potrdila Hrastničan Peter Kauzer, kateri je imel na tribunah ponovno najbolj bučne navijače z domačega kraja. Kauzer, ki je nazadnje v Tacnu slavil leta 2008, je drugouvrščenega Jureta Megliča premagal za debele tri sekunde. "Po evropskem prvenstvu sem si rekel, da je smole dovolj in da je treba začeti zmagovati. Vožnja sicer ni bila najboljša. Dalo bi se odpeljati še kakšno sekundo hitreje, ampak to je bilo za današnjo zmago dovolj. Vesel sem, da bom stal na najvišji stopnički, še bolj pa, ker bo z mano na odru stal tudi reprezentančni kolega Jure Meglič," je takoj po prihodu z vode povedal lanski evropski prvak, ki kljub tako veliki prednosti ni bil povsem miren v cilju, ko je čakal še na preostale konkurente. ''Na cilju nisem bil povsem miren, ker sem vedel, da se da progo še bolje odpeljati in če poznaš samega sebe, veš koliko imaš še rezerve," je še povedal zmagovalec. Zanj je bila to že peta zmaga v svetovnem pokalu.

Svojega veselja ni mogel skriti niti Đuro, kot ga nekateri kličejo. "Vesel sem drugega mesta, posebej še borbe, ki se je odvijala med Petrom in menoj. Daš vse od sebe, kar si v danem trenutku sposoben, in če je Peter edini, ki me je lahko premagal, potem je to super uspeh," je po tekmi dejal Meglič, ki se prav tako kot Peter veseli, da bosta skupaj stala na stopničkah. Tretje mesto med kajakaši je pripadlo Nemcu Sebastianu Schubert.

Berčiču za las ušel bron

Med kanuisti se je od naših se najbolje odrezal Anže Berčič, ki je zasedel 4. mesto. Članu domačega kluba iz Tacna je zmanjkalo 23 stotink do bronaste medalje.

"Malo mi je žal, ker je malo zmanjkalo do tretjega mesta, ampak sem s četrtim rezultatom zelo zadovoljen, saj sem se prvič na tekmah svetovnega pokala uvrstil v finale. Lani sem sem imel na svetovnem prvenstvu veliko smole, storil sem veliko napak, letos sem te težave odpravil," je povedal Berčič, ki se še ni navadil bučne publike v Tacnu. "V polfinalu je bilo kar naporno, saj si nisem mislil, da se bo na progi toliko slišalo s tribun, v finalu pa sem se že malo navadil. Je pa zares lepo tekmovati pred takšno domačo publiko," je še za konec povedal Berčič. Benjaminu Savšku, ki je vodil po polfinalu, se je druga vožnja povsem ponesrečila, tako da je tekmovanje končal na 11. mestu. Slavil Britanec David Florence, drugi je bil Stanislav Ježek, tretji pa Slovak Aleksander Slafkovsky.

Nastopile so tudi kanuistke, kjer slovenskih predstavnic ni bilo. Zmage se je veselila Avstralka Rosalyn Lawrence. V nedeljo so na sporedu še polfinalne in finalne vožnje za kajakašice in dvojce.

Ne spreglejte