Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
22. 6. 2012,
15.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 15.14

8 let

Kamnik: V takem stanju nisem želel podpisati nobene pogodbe

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden najboljših slovenskih blokerjev Matevž Kamnik, ki ima v zadnjih sezonah toliko težav z zdravjem, pravi, da se še ni odločil kje bo nadaljeval kariero. Zdaj ima v glavi le rehabilitacijo.

Kamnik, ki je zaradi poškodb takorekoč izpustil celotno lansko sezono, je trenutno, bolj kot na to, kje bo nadaljeval svojo kariero, osredotočen na rehabilitacijo. Težka poškodba gležnja v pripravljalnem obdobju v Dobu, je prispevala k temu, da je 24-letni bloker nastopil v ligi prvakov le na tekmi proti Belchatowu, potem pa je znova sledil prisilni počitek. Ob koncu državnega prvenstva pa je sledila še poškodba ramena.

''Odbojko že zelo pogrešam''

"Zaenkrat glede mojega klubskega igranja še ni nič dokončnega. Po končani sezoni sem se pogovarjal tako z ACH Volleyem kot tudi z nekaterimi tujimi klubi, ki so želeli, da nadaljujem igranje pri njih, a ker sem v finalu državnega prvenstva staknil lažjo poškodbo ramena, v takem stanju nisem želel podpisati nobene pogodbe. Odločil sem se, da si vzamem čas in v miru popolnoma pozdravim poškodbo, potem pa se odločim, kje bom igral. Zavedam se, da sem s tem verjetno izgubil možnost za kakšen 'top klub', a enostavno je bilo poškodb v zadnjih letih preveč. Po pregledu pri dr. Poberaju v začetku junija sem dobil natančna navodila za dokončno rehabilitacijo in moram reči, da sem s trenutnim stanjem zelo zadovoljen. Veliko delam tudi na obnovi muskulature in pridobivanju kondicije. Na srečo je reprezentančni zbor šele avgusta in zelo se veselim novih izzivov. Odbojko že zelo pogrešam in komaj čakam, da ponovno stopim na igrišče. Do takrat pa bom ves preostali prosti čas izkoristil še za šolo, kjer imam še kar nekaj obveznosti preden zaključim 4. letnik Fakultete za šport," nam je trenutno situacijo obelodanil, vedno na pogovor pripravljeni in nasmejani Mariborčan.

Vrata v ACH Volleyju mu niso zaprta

Pred dnevi smo za komentar Kamnikovega statusa povprašali tudi tabor ACH Volleyja. Izvršna direktorica Ivanka Mihelčič nam je zaupala: ''Stanje je nespremenjeno, saj je ta hip pri Matevžu v ospredju rehabilitacija po poškodbi. Vrata v ACH Volley mu niso zaprta, vse pa je stvar dogovora.'' Naj povemo, da je Kamniku po tej sezoni z ACH Volleyjem potekla pogodba, ki je še ni podaljšal. Ali jo bo ali ne, pa bo jasno v bližnji prihodnosti.

Le vprašamo se lahko, komu se je slovenski reprezentančni bloker ''tam gori'' tako zameril, da ima toliko smole. Ko smo že mislili, da je bonus poškodb, ki je namenjen posameznemu profesionalnemu športniku, pri njem že trikrat presežen, se pojavi nova nevšečnost. A tako pač je v športu, kjer so poškodbe sestavni del in jih je treba jemati kot nekaj vsakdanjega. Upajmo, da se Kamnik čim prej pozdravi in se nato posveti zgolj in samo igranju, ter se vrne tja, kjer je že bil, med najboljše blokerje na svetu.

Ne spreglejte