Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
13.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Calcit Volleyball odbojka ACH Volley Kamnik pokal Slovenije

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 13.37

8 let, 1 mesec

Kamničani bodo morali vse skupaj še prespati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarji Calcita so pripravili eno največjih presenečenj slovenske klubske odbojke zadnjih let. V finalu pokala Slovenije so z izjemno igro s 3:1 premagali favorizirani ACH Volley.

Začetek tekme, v katerem je prevladoval ACH, ni kazal na senzacijo, a po nekaj napakah gostov so Kamničani v svoj žep pospravili prvi niz in se le še bolj sprostili. Domačinov ni iz tira vrglo niti to, da so Ljubljančani izenačili na 1:1, saj lahko rečemo, da so do konca tekme igrali le še oni. ACH Volley z ročno zavoro ni mogel resneje parirati razigranemu tekmecu.

Pomagali tudi Ljubljančani

Pokalni naslov se je tako po dolgih 15 letih spet vrnil v Kamnik, zato je bilo veselje po tekmi neizmerno. "Kamnik je dolgo čakal na ta dosežek. Vedeli smo, da lahko letos, če pokažemo pravo igro, presenetimo ACH Volley. Tudi malce slabša igra Ljubljančanov je pripomogla k temu rezultatu, a to ni bistveno. Na koncu smo zasluženo dvignili pokal," je po tekmi dejal prvi junak finala Žiga Štern, ki je bil z 29 točkami praktično nezaustavljiv in po koncu turnirja okronan tudi za MVP turnirja.

"Na začetku nisem bil pravi, nato pa se mi je, hvala bogu, le uspelo sestaviti. Seveda brez odličnih soigralcev ne bi šlo. Sprejem je bil odličen, tudi naš Jan (Brulec, op. p.) se je izkazal. Vse se je izšlo. Vsa čast," je sklenil Žiga Štern

"Veselje je nepopisno"

Njegove besede je dopolnil kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je imel tokrat bolj obrobno vlogo: "Trenutno še nisem dojel, kaj se je sploh zgodilo. Mnogi tak dogodek čakajo zelo dolgo, mnogim tudi nikoli ne uspe. Veselje je nepopisno, to težko opišem z besedami, ta naslov nam res veliko pomeni. Premagati ACH Volley v finalu pokala ni mala stvar, bo pa potreben še kakšen dan, da bomo sploh dojeli, kaj nam je uspelo."

Ne spreglejte