Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 1. 2012,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Stožice

Petek, 13. 1. 2012, 10.36

8 let

Kako ACH Volley med TOP 12?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je Tours s četrtkovo zmago nad Belchatowim pokopal upe ACH Volleyja o drugem mestu v skupini F, imajo Ljubljančani še vedno lepe možnost, da se med TOP 12 uvrstijo kot "lucky loser".

Po končanem skupinskem delu lige prvakov, evropska odbojkarska zveza CEV izmed dvanajstih ekip, ki so se v nadaljevanje uvrstile kot prvi ali drugi, določi organizatorja zaključnega turnirja, ki se tja uvrsti neposredno. Ravno zato se v TOP 12 sprosti še eno mesto, ki ga zapolni najboljša tretjeuvrščena ekipa ali tako imenovan "lucky loser", po slovensko "srečni poraženec".

Ni skrivnost, da bodo morali Ljubljančani v zadnjem krogu premagati francoski Tours. Potrebujejo zmago s 3:0 ali 3:1. Teoretične možnosti bi za uvrstitev v nadaljevanje imeli tudi ob izidu 3:2, a te bi bile skoraj nične. Imperativ je zmaga, ker če te ne bo, lahko ACH Volley pozabi na uvrstitev med 12 najboljših moštev lige prvakov in bi evropsko pot nadaljevali v pokalu CEV.

Ljubljančni sodeč po matematičnih izračunih niti nimajo tako majhnih možnosti. Bolj kot rezultati iz drugih skupin, nas lahko skrbi tekma ACH Volleyja v Stožicah. Glede na to, da je Tours v izjemni formi – v četrtek je s 3:0 odpravil Belchatow – in ima zdaj odlične možnosti, da v skupini F zasede celo prvo mesto, se zdi, da bo gladka domača zmaga ACH Volleyja skoraj nemogoča. Glede na to, da je v odbojki možno vse, recimo, če bi Ljubljančanom uspelo Francoze razbiti s 3:0, bi bili tako rekoč že naprej(veliko manj možnosti bi imeli ob rezultatih 3:1 in 3:2). Zakaj? Unterhaching v zadnjem krogu gostuje pri italijanskemu Cuneu in mora zmagati s 3:0 ali 3:1, kar je bolj kot realnost, znanstvena fantastika. Recimo, da nas Nemci toliko ne ogrožajo, pa je tukaj še dvoboj skupine A med Nolikom in Iraklisom. Če zmaga Noliko s 3:0 ali 3:1, se bodo Ljubljančani veselili napredovanja. Enako bi bilo tudi ob popolni zmagi (0:3) Iraklisa v Belgiji. Razmerja točk pa bi o potniku med dvanajst odločale ob belgijskem izidu 3:2 za Noliko ali 1:3 za Grke.

Možnosti ACH Volleyja se bodo zmanjšale z vsakim izgubljenim nizom v Stožicah prihodnji teden. Vse tekme 6. kroga lige prvakov bodo odigrane v sredo, 18. januarja. Do takrat pa lahko le zaželimo kapetanu Andreju Flajsu in soigralcem veliko sreče in tudi znanja, da jim uspe veliki met, ki se je še pred dnevi zdel tako nemogoč.

Ne spreglejte