Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
18.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Osmany Juantorena odbojka Italija

Petek, 17. 5. 2013, 18.24

7 let, 12 mesecev

Juantorena daleč od nastopanja za Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za izjemnega kubanskega odbojkarja Osmanyja Juantorena, ki je pred časom postal tudi italijanski državljan, je bore malo možnosti, da bi kdaj oblekel dres ''azzurrov''.

Prvi problem se je pojavi že pri vpoklicu, saj so nekateri italijanski zvezdniki odločno proti Kubancu. Tu sta najbolj glasna člana Macerate Dragan Travica in Ivan Zajcev, ki roko na srce tudi sama nista ravno italijanske gore lista, a tukaj je potrebno poudariti, da ni narodnost tista, ki predstavlja težavo, pač pa sovraštvo, ki se je razvilo v rivalstvu med Macerato in Trentinom. Dejstvo je, da bi bil Juantorena velika dodana vrednost Italijanov, saj gre morda za najboljšega sprejemalca na svetu, a njegov vpoklic bi najbrž povzročil nemire v reprezentanci, tega pa si selektor Mauro Berruto ne želi.

Drugi problem pa se pojavi pri čudni kubanski politiki, ki je s svojim zakonom omejuje kubanskim odbojkarjem, da bi igrali profesionalno in služili denar v tujini. Juantorena se boji, če bi kdaj zaigral za Italijo, bi si lahko s tem zaprl vrata v domovino in tako ne bi mogel brezskrbno obiskovati svoje družine. Osmany si tega nikakor ne želi, zato je dres z italijanskim grbom še zelo oddaljen.

Kuba odbojkarska velesila, a …

Če bi kubanski veljaki malce le popustili in bi se začeli obnašati malce bolj moderno, lahko trdimo, da na vrhu sveta ne bi stale reprezentance kot so Rusija, Brazilija, Poljska in Italija, pač pa bi z vsemi pometla ravno Kuba. A ker na velikih tekmovanjih nikoli niso popolni, po novem so iz reprezentance vrgli tudi prvega moža, 19-letnega bisera Wilfreda Leona in podajalca Yoandryja Diaza. Leon zdaj živi pri punci na Poljskem, a do leta 2015 ne bo smel podpisati in zaigrati za noben klub, enako velja za Diaza.

Kubansko izbrano vrsto je od leta 2008 zapustilo, kar devet igralcev svetovnega kova (podajalca Hierrezuelo, Diaz, blokerja Simon in Camejo, sprejemalci Leon, Leal in Bell ter dva korektorja Hernandez in Sanchez), samo predstavljamo si lahko, kako močna bi bila ekipa, če bi bili vsi našteti na kupu.

Ne spreglejte