Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2018,
17.48

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Četrtek, 1. 11. 2018, 17.48

5 let, 5 mesecev

Jorgič na Švedskem le žogico oddaljen od osmine finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski državni namiznoteniški prvak Darko Jorgić je na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem imel zaključno žogico za uvrstitev v osmino finala, a je na koncu moral priznati premoč Japoncu Kokiju Niwi. Trenutno desetouvrščeni igralec svetovne lestvice je slavil s 4:3 (-10, 9, -7, 7, -6, 10, 9).

Slovenski državni prvak, ki je proti Niwi v Stockholmu izgubil tudi že lani, je v boj proti štiri leta starejšemu tekmecu krenil odločno, brez prevelikega strahospoštovanja do njegovih izidov v preteklosti. Čeprav je bil v prvem nizu na pragu poraza, saj je Japonec vodil z 10:8, je s štirimi zaporednimi točkami uvodni niz pripadel Jorgiću. V drugem nizu je do vodstva z 8:3 prevladoval slovenski reprezentant, ki pa prednosti ni ohranil, saj je do konca niza dosegel le še točko. Zato pa je v tretjem nizu spet bilo vse v znamenju Hrastničana, ki je odlično začel tudi četrti niz, ko je povedel s 5:0. Toda podobno kot v drugem je Japoncu uspelo narediti popoln preobrat.

Nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil Jorgića, saj je v petem nizu tekmecu prepustil le šest točk. Z zbrano igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem je prišel tudi do zaključne žogice za končno zmago. Žal se mu je nekoliko zatresla roka, kar je bolj izkušeni Niwa izkoristil, v sedem pa je prišel do kar štirih zaključnih žogic za uvrstitev v osmino finala. Tri je Jorgiću ubranil, četrta pa je končala v mrežici.

"Škoda za drugi niz, v katerem sem vodil 8:3, potem pa sem niz izgubil. Kaj lahko bi bilo 4:0 zame, vendar se mi že nekaj časa dogaja, da izgubljam takšne tekme. Upam, da se bo enkrat tehtnica obrnila na mojo stran. Drugače pa se vidi, da se lahko merim z vsemi svetovnimi igralci, veseli me, da je prišlo do napredka v moji igri, tudi v Stockholmu se je to poznalo, vseeno pa ni ravno prijetno izgubljati takšnih dvobojev," je po dvoboju z Niwo dejal Jorgić.

Naslednji turnir Seamasters ITTF World Tour bo v Linzu na sporedu od 8. do 11. novembra. Slovenske barve bo ob Darku Jorgiču in Bojanu Tokiču branil še Deni Kožul, ki ga na Švedskem ni bilo.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić na švedskem med 32 najboljšimi
Bojan Tokić
Sportal Slovenci zanesljivo na EP, kjer se bodo spet borili za kolajne

 

Ne spreglejte