Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2012,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 20. 9. 2012, 22.26

8 let

Jaka Kosirnik si je zagotovil najmanj bronasto odličje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski tabor je dočakal prvo kolajno na svetovnem prvenstvu. Osvojil jo je Jaka Kosirnik v klasični igri.

Tržičan je četrtfinalni dvoboj s Tunizijcem Hamzo Yahyaouiom odigral na vrhunski ravni. Na posameznih, v glavnem uspešnih 'postajah', je dosegal naslednje 'vmesne čase' - 1:0, 4:0, 5:0, 5:1, 8:1, 8:3, 8:4, 11:4 in 13:4. Njegov izkupiček zadetih krogel je bil 9:10, v bližanju pa je bil prav tako na zelo visoki ravni. Njegova zmaga ni bila niti za trenutek vprašljiva.

"Moja statistika, ki so jo kolegi pedantno beležili, pove vse. Res sem zadovoljen s svojo igro. Poskušal bom bron oplemenititi. Verjamem, da mi bo uspelo," je poudaril Jaka, kateremu je žreb v polfinalu namenil Hrvata Pera Ćubelo, v drugem polfinalu se bosta pomerila Francoz Sebastien Belay in Mate Ćorluka iz Bosne in Hercegovine.

Matej Povh je imel v igri v krog zahtevnega tekmeca iz Francije Jordana Rapouda. Po štirih menjavah igrišča mu je bil zelo blizu (10:11), morda je bil odločilen naslednji 'set', ko ni približal niti ene krogle. Francoz je 'ušel' in ga ni bilo mogoče več dohiteti – 19:26.

"Res sem 'zamočil' v petem obratu. Če bi bil natančen v tistem bližanju, bi mi morda uspelo kaj doseči," je sklepal Sežančan, ki bo tako igral za peto mesto.

V današnji zadnji disciplini je dobesedno 'ponorela' slovenska štafeta. Matej Kavčič in Igor Šircelj sta dosegla izjemen izid - 54 in zgrešila le štirikrat. Neverjetno po tistem, kar smo videli doslej.

"To! Že po prvih štirih vrženih kroglah sem imel odličen občutek. Morda sva nekaterim kritikom zaprla usta," smo slišali od naše dvojice po imenitnem slovenskem nastopu, ko sta naša dva skupaj z italijanskim parom dosegla celo najboljši rezultat in sta tako zlahka v četrtfinalu.

V petek bo na svetovnem prvenstvu nov zahteven tekmovalni dan, upamo da spet uspešen za slovensko zastopstvo. Že ob 8.uri ga bo začela naša dvojica Kosirnik – Pevec, ki se bo poskušala uvrstiti v četrtfinale proti Turkoma Celiku in Resulu.

Ne spreglejte