Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2012,
19.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 23. 9. 2012, 19.08

8 let

Jaka Kosirnik najmočnejši člen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada slovenska reprezentanca se je s svetovnega prvenstva za mlajše člane in mladince blizu Grenoblea vrnila domov zadovoljna.

Tudi tokrat Slovenija ni ostala brez odličja. Osvojila je srebrno med dvojicami ter bronasto v klasični igri. Pri obeh je imel prste vmes Tržičan Jaka Kosirnik. "Moj izkupiček je bil v redu, čeprav imam malo grenkega priokusa, ker sem pričakoval veliko več v klasični igri. Vendar mi je pot v polfinalu prekrižal kasnejši svetovni prvak, Hrvat Pero Ćubela, ki je zasluženo na najvišji stopnički."

Veliko je k uspehu mladinske dvojice prispeval tudi bližalec Bine Pevec, Matija Povh pa ni zmogel bremena v bližanju in zbijanju v krog, kar je poudaril tudi selektor Anton Kosar. "Sežančana je debitanski nastop uničil, kar ni nič čudnega na velikih tekmovanjih. Moral je pač občutiti konkurenco, posledično ni dosegal pričakovanih izidov. Jaka je bil naš velik adut in je zagotovo eden najboljših igralcev na svetu v tej starostni kategoriji. Pohvale veljajo tudi Binetu, ki je v večini dvobojev zelo dobro bližal in popolnoma upravičil moje zaupanje."

Malce drugačne volje je bil selektor mlajših članov Pavel Švara. "Pričakovali smo vsaj eno odličje, domov smo se vrnili brez. Torej to je reprezentančnj neuspeh za U-23, ki je plod številnih spletov okoliščin. Klemen Sosič je v nepredvidljivi disciplini natančnega zbijanja klecnil tik pred zdajci. Zelo je razočaral Matej Kavčič, ki je bil daleč pod svojimi izidi in pričakovanji tako v hitrostnem zbijanju, kot tudi v štafeti z Igorjem Šircljem. Ne vem, kaj se s Tržičanom dogaja, potrebno se bo vsesti z njim in pogovoriti."

Med rekordnimi 21 državami udeleženkami je kolajne osvojilo kar devet, najuspešnejša je bila Francija s po dvema zlatima in srebrnima in eno bronasto. Za njo je po uspešnosti Italija (2-1-2), tretja pa Hrvaška z dvema zlatima in tremi srebrnimi. Odličja so odšla še v Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Alžirijo in Tunizijo. Naslednje leto bo SP v Grudah (BiH), kjer se bodo mladinci borili v tehničnih, mlajši člani pa v klasičnih disciplinah.

Ne spreglejte