Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2011,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 10. 2. 2011, 17.14

8 let

Izkoristiti domač teren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh tekmah v Avstriji in Nemčiji bodo najboljši tekmovalci v paraskiju ta konec tedna sklenili letošnjo sezono za evropski pokal. Tretje tekmovanje pa bo gostila Kobla.

Na tradicionalnem slovenskem "paraski poligonu", kjer je bilo leta 2004 tudi svetovno prvenstvo, se bo zbralo okrog 50 tekmovalcev in tekmovalk iz osmih držav, ki bodo lovili čim boljša mesta v evropskem pokalu. Slovenci se bodo borili tudi za državne naslove, za vse skupaj pa bo to zadnji test pred svetovnim prvenstvom v začetku meseca februarja. Glede na poznavanje domačega terena in vremenskih pogojev, ki so na Kobli vse prej kot idealni, bodo med glavnimi kandidati za najvišja mesta tudi domači padalci Matjaž Pristavec, Matej Bečan, Irena Avbelj, Maja Sajovic itd. Toda konkurenca ne prihaja v Slovenijo na izlet, zato se nam od petka do nedelje obetajo zanimivi veleslalomsko- padalski boji.

"Na domačem dvorišču je venomer lepo nastopati, a je tekma pred svojimi zato tudi precej bolj zahtevna. Sodeč po treningu je forma kar zadovoljiva, toda tekmovanje je poglavje za sebe, zato si želim ostati predvsem mirna, ter ohranjati stik z najboljšimi. Vsekakor pa se bom potrudila po najboljši močeh in se osredotočila predvsem na to, da bi bilo tako pri smučanju kot pri skokih na cilj čim manj napak," je pred domačo temo previdna Maja Sajovic, ki bo s klubsko kolegico Ireno Avbelj bila boj za visoke uvrstitev med dekleti. Med moškimi bomo na Kobli zagotovo pogrešali enega najbolj izkušenih v slovenski ekipi Uroša Bana, ki je poškodovan, a tudi Matjaž Pristavec, Matej Bečan in ostali so paraski "kalibri" svetovnega formata, zato se nam obetajo trije dnevi odličnega tekmovanja, ki se začne v petek ob 10. uri, sklenjeno pa bo v soboto oz. nedeljo, ko bosta pod streho dve veleslalomski vožnji in skoki na cilj.

Ne spreglejte