Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka Andrea Giani slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 14. 10. 2015, 21.10

8 let

Italijanski čudodelec: Slovenija lahko postane tudi evropski prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji so z uvrstitvijo v četrtfinale presegli pričakovanja navijačev, uvrstitev v polfinale pa že meji na znanstveno fantastiko. Andrea Giani poudarja, da to še ni konec.

Slovenci so po četrtfinalni zmagi nad Nizozemsko v polfinalu šokirali še svetovne prvake Poljake in jih poslali domov, sami pa se bodo konec tedna potegovali za odličja. Kaj je po senzacionalni zmagi dejal slovenski selektor Andrea Giani, ki je na klop slovenske reprezentance sedel v sredini marca?

"Fantastično, za številne neverjetno, zame ne. Ne morem reči, da sem kaj takega pričakoval, a vedel sem, da imamo možnosti. Velika zmaga, fantje so odigrali veliko tekmo. Niti v enem trenutku niso padli, tudi v nizih, ki smo ju izgubili, so igrali odlično odbojko, kar je bilo najpomembnejše."

"Prav to sem jim dopovedoval po izenačenju na 2:2. Zavedati so se morali, da igrajo odlično, da bo še prišla priložnost. In videlo se je, da so se od prve tekme in tudi iz poraza proti Belgiji nekaj naučili. Psihično so bili trdni, ni jih zmedla niti njihova zaključna žoga, glave so bile na pravem mestu in to je pri odbojki odločilno."

"To so najlepši trenutki moje trenerske kariere, kaj takega sem doživljal le kot igralec. Zdaj ne mislim, da je naša misija tukaj končana. Fantje so še lačni zmag, s tekme v tekmo so boljši, res pa je, da so s tekme v tekmo močnejši tudi nasprotniki. Vseeno verjamem, da Slovenija lahko postane tudi evropski prvak, a treba je iti korak za korakom. Danes naj se fantje malo poveselijo, že jutri pa začnemo priprave na polfinale. Povsem vseeno mi je, s kom bomo v polfinalu igrali, tako Rusija kot Italija sta veliki ekipi, a se jih ne bomo ustrašili," je takoj po tekmi dejal italijanski storkovnjak.

Ne spreglejte