Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 7. 2008,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 7. 2008, 18.59

8 let

Irena Avbelj tretjič zapored svetovna prvakinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovaški Lučenec, kjer ta teden poteka 30. SP v klasičnih padalskih disciplinah, bo tako kot Reka in Stupino z zlatimi črkami zapisan v bogati karieri Irene Avbelj.

Po letu 2004 in 2006, ko je Avbljeva na Hrvaškem in v Rusiji dvakrat osvojila naslov svetovne prvakinje v figurativnih skokkih, je tokrat zmagala še tretjič zapored.

Irena je vodila od prvega do zadnjega skoka, ves čas je bila zelo zbrana, veliko pa ji je pomenila stalna prisotnost trenerja Draga Bunčiča, ki svoji šampionki stoji ob strani že vrsto let, zato gre tudi njemu veliko zaslug za ta velik uspeh.

Avbelj: Naporen dan

Da je Irenin uspeh še toliko večji pove podatek, da je ugnala vso elito na čelu z Američankami, Rusinjami, Belorusinjami in Kitajkami, ki tukaj nastopajo v najmočnejših postavah. ''Izredno sem vesela, ker mi je uspelo naslov osvojiti že tretjič zapored. Pred samim odhodom na prvenstvo sem si želela medalje, sedaj ko je tu zlata, je zadovoljstvo še toliko večje. Za menoj je bil sicer zelo naporen dan, saj sem napravila kar štiri skoke, vesela pa sem tudi zavoljo tega, da sem vse skoke opravila s povprečjem okrog sedmih sekund, čeprav nisem začela ravno najhitrejše, predvsem pa si nisem mislila, da bom na koncu zmagala s takšno razliko. Pred zadnjim skokom sem imela v letalu vse tekmice, bila pa sem na vrsti zadnja, a takoj po doskoku mi je trener dejal, da je bil uspešen in vedela sem, da bom med dobitnicami odličja,'' je tretji zaporedni naslov v figurah ocenila Avbljeva.

Bunčič prepoveduje kakršnokoli evforijo

Pred njo in Majo Sajovic je še najmanj sedem skokov na cilj, prvega sta obe opravili z ničlo, moška ekipa v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek pa je prva dva skoka na cilj opravila prav tako odlično, saj po dveh serijah delijo prvo mesto z Madžari.

Toda prednost pred tekmeci je minimalna, zato trener Drago Bunčič, kljub velikemu uspehu Irene Avbelj, prepoveduje kakršnokoli evforijo. Prvenstvo se nadaljuje jutri, v ospredju pa bodo sedaj skoki na cilj.

Ne spreglejte