Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2008,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2008, 9.23

8 let

Hočevar in Mozetičeva v finalu oceanijskega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagi v kvalifikacijah oceanijskega prvenstva, na katerem so si tekmovalci Avstralije in Nove Zelandije še lahko priborili dodatne kvote za nastop na OI v Pekingu ...

... Nini Mozetič v finalnem dnevu ni šlo vse po načrtih. Na težki postavitvi je napravila več manjših napak, si nabrala šest kazenskih sekund in se kot deseta še uvrstila v finale. Podobno je nastopil Simon Hočevar, ki je v polfinalu sicer veslal čisto, vendar z več manjšimi napakami za vodilnim Michalom Martikanom zaostajal za dobrih sedem sekund. Zaradi kazenskih skund in napak se v finale nista uvrstila Dejan Stevanovič in Urša Kragelj, dvojec Božič – Taljat pa se je v polfinalu prevrnil ter ni končal tekme. Izmed preostalih Slovencev na tekmi je v polfinalu dobro veslal Anej Berlot, sicer še mladinec, ki je s šestimi sekundami zaostanka končal na 14 mestu.

Povratek v domovino

V finalu je Hočevar veslal enako hitro, ob enem dotiku pa ni uspel izboljšati osmega mesta iz polfinala. Kar šest sekund je v finalu veslala hitreje Nina Mozetič. Ob le enem dotiku je dosegla šesti rezultat finala in za mesto izboljšala uvstitev. Zmagi sta v ženski kategoriji C-1 in K-1 odšli na Slovaško, saj sta vlogi favorita upravičila Michal Martikan in Elena Kaliska. Pri kajakaših je slavil Nemec Jens Ewald, medtem ko sta v dvosedih zadnja leta skoraj nepremagljiva brata Hochshorner morala priznati premoč kitajski dvojici Hu- Shu.

Z nastopom na oceanijskem prvenstvu je del ekipe, ki je v Avstraliji ostal več kot mesec dni, zaključil zimske priprave. Dan po tekmi se Simon Hočevar, Dejan Stevanovič, Nina Mozetič, Urša Kragelj, Luka Božič, Sašo Taljat in Anej Berlot vračajo domov, kjer bodo nadaljevali s pripravami za nastop na izbirnih tekmovanjih, ki bodo v sredini meseca aprila.

Ne spreglejte