SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gregor Hribar se ni motil

2

termometer

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po včerajšnji zmagi proti Grkom na današnji tekmi drugega kroga kvalifikacij z 2:3 izgubila proti izbrani vrsti Romunije.

Slovenski selektor Gregor Hribar je pred drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja opozarjal, da njegove varovance zagotovo čaka težak obračun z Romuni in prav nič se ni zmotil. V začetno postavo je uvrstil podajalca Roka Satlerja in sprejemalca Andreja Flajsa, ostali člani začetne postave pa so bili isti kot na prvi tekmi – Pajenk, Čebron, Gasparini, Urnaut in Škorc.

Srečanje so nekoliko bolje začeli Romuni, po začetnih težavah naših s sprejemom tudi povedli s 5:2, nato pa so naši strnili svoje vrste, razpoloženi Flajs v napadu, Pajenk ob mreži in Gasparini v napadu ter na servisu so Sloveniji ob borbeni igri v polju priigrali izenačenje in vodstvo z 8:7. Izid je bil izenačen do 12. točke, nato pa so Romuni po dveh napakah naših pri servisu in na krilih razpoloženega Voinee povedli s 17:13.

Prednost so naši izničili po zaslugi Gasparinija v napadu in Urnauta, ki je prispeval dva bloka, izenačili na 20. točki, nova točka kapetana Urnauta, as Gasparinija ter blok Pajenka so Gaspariniju dali dodatno energijo, da je Sloveniji priboril prvo zaključno žogo, za 25:22 pa je poskrbel kar Romun Stancu, ki je žogo ob napadu poslal za zadnjo črto.

Začetek drugega niza je znova pripadel izbrancem slovitega Steliana Moculescuja. Slovenski odbojkarji so v igri znova napravili nekaj nepotrebnih napak in ob vodstvu Romunov z 10:5 je Hribar vzel pol minute odmora, poleg tega pa zamenjal Satlerja z Vinčičem in Gasparinija s Šketom, ob vodstvu Romunov s 13:8 pa je namesto Čebrona prvič na tem turniru v igro vstopil Damir Šabec. Z borbeno igro so naši prišli le še na točko zaostanka 17:18 in tudi Moculescu je bil prisiljen vzeti pol minute odmora. Naši so z blokom Šabca izid izenačili, napaka pri začetnem udarcu Pajenka in učinkovit napad Gontariuja pa sta znova prinesli prednost Romunom (20:18). Pomagalo ni niti nove pol minute odmora, ki jo je vzel Hribar. Blok Laze, ki je malce pred tem zamenjal Stancuja, ter napaka Šketa v napadu sta Romunom prinesla zadostno prednost za zmago v drugem nizu s 25:20.

V tretjem nizu se je v igro vrnil Čebron, Gasparini pa je že tik pred koncem prejšnjega zamenjal Šketa. Naši so znova slabo začeli, težave so imeli pri sprejemu in z igro v obrambi, kar so Romuni znali izkoristiti ter ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:2. Pomagala ni niti vnovična menjava Gasparinija s Šketom, našim ni uspevalo prav nič, Romuni pa so prednost še povečevali in do drugega tehničnega odmora vodili že s 16:8. Hribar je poskušal še z menjavo na mestu sprejemalca – v igro je vstopil Komel namesto Flajsa, prav tako je znova prišlo do menjave na mestu organizatorja igre, v polje se je za nekaj časa vrnil Satler. Neprebojen romunski blok in siloviti napadi ekipe Steliana Moculescuja (nerešljiva uganka je bil Gontariu), obenem pa še napake naših, vse to je pomenilo, da je niz pripadel Romunom in to z visokih 25:13.

Četrti niz so po številnih menjavah v prejšnjih dveh začeli Vinčič, Čebron, Pajenk, Urnaut, Flajs in Gasparini, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj so naši povedli s 7:3, najzaslužnejša sta bila prav Gasparini in Urnaut. Romuni so prek Voinee znižali na 7:9, toda naši so igrali mnogo bolje kot v prejšnjih dveh nizih ter prednost znova povečali do 13:8, ko je Moculescu vzel že drugi odmor v tem nizu. Romunom to ni pomagalo, tako kot tudi ne številne menjave, naši so prednost suvereno držali do konca niza in ga dobili z enakim rezultatom kot Romuni prejšnjega – 25:13.

Razpoložena slovenska vrsta je borbeno igro in veliko željo po zmagi pokazala tudi v odločilnem petem nizu, v katerem je vsaka napaka še toliko bolj usodna. Ob dobri igri v polju pa so imeli naši ogromne težave pri začetnih udarcih, saj so do menjave strani igrišča – ob kateri so vodili z 8:6 – kar štiri točke podarili Romunov prav s servisi, takoj po menjavi pa še eno in semafor je kazal le še 8:7 za Slovenijo. Flajs in Urnaut sta prispevala novi točki za naše, Slovenija je vodila z 10:8 toda Romuni so ves čas grozili ter po vnovični napaki pri začetnem udarcu naših ter z blokom zaustavljenim napadom Gasparinija izenačili na 12. točki. Ko je Gontariu z blokom dvakrat zapored zaustavil še Urnauta pa so imeli Romuni zaključno žogo za zmago na tem srečanju. Hribarju ni preostalo drugega kot da je vzel pol minute odmora, naslednji napad Gasparinija pa je prav tako končal v bloku – ustavil ga je Voinea in Romuni so se veselili zmage s 15:12 ter s 3:2.

Slovenija bo jutri prosta, po dnevu premora pa naše čakata še tekmi z Danci in Portugalci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin