Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2008,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 26. 2. 2008, 17.56

8 let

Gačića čaka prvi pomemben izpit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarje ACH Volleyja z Bleda po izpadu iz lige prvakov čaka nov pomemben izpit.

V četrtek in petek bodo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Innsbrucku poskušali ponoviti lanski uspeh, ko so osvojili naslov prvaka. V polfinalu v četrtek bi po vseh napovedih morali premagati Posojilnico Dob, tudi v finalu pa naj bi bili favoriti. Če se bodo Blejci, sicer prvi po rednem delu, res uvrstili v finale, bo njihov nasprotnik zmagovalec avstrijskega polfinala med moštvom aon Hot Volleys z Dunaja, s katerim so se v finalu pomerili že lani (v Radovljici so Slovenci zmagali s 3:2), in gostiteljem turnirja, igralci Hypo Tirola Innsbrucka.

Po zadnji tekmi v rednem delu srednjeevropske lige, v kateri so odbojkarji ACH Volleyja s 3:0 premagali Varaždin, je v klubu prišlo do spremembe na glavnem trenerskem mestu. Dosedanjega trenerja Dragutina Baltića je klub odstavil s položaja, na njegovo mesto pa postavil dosedanjega pomočnika Radovana Gačića, ki ga tako konec tedna čaka najpomembnejša naloga v kratki trenerski karieri.

Gačić: Poskušali se bomo pripraviti na vse

"Z Dobom smo se letos srečali dvakrat, z Innsbruckom in Dunajem pa smo se merili že v preteklih letih. Vsaka ekipa ima na igralnih mestih več različnih možnosti, tako da je težko ugotoviti, kateri igralci bodo začeli tekmo. Mi se bomo na vse poskušali pripraviti in upam, da bo to dovolj, da osvojimo tisto, kar si želimo. V polfinalu nas čaka Dob, za nas sila neugodna ekipa, ki nas je premagala v uvodni tekmi letošnje lige. Doma smo jih premagali s 3:1, a ni bilo lahko. Oni res nimajo česa izgubiti. So prvo leto v tej ligi in več od četrtega mesta bo za njih uspeh, korak višje. Vseeno mislim, da je kakovost na naši strani. V drugem polfinalu bo vse odprto. Dunaj je letos pokazal precej več, na drugi strani pa je Innsbruck gostitelj, ob tem pa je veliko vložil v ta turnir. Nam je vseeno, kdo bo uspešnejši, saj gre v obeh primerih za močni ekipi," je dejal novi blejski strateg.

Škorc: Če bomo igrali kot znamo ...

Sebastjan Škorc, nepogrešljivi steber v blejski obrambi, je pred turnirjem še za štiri leta podaljšal pogodbo, kar je vsekakor zadovoljilo vodstvo kluba in številne navijače. Pred potjo v Innsbruck je povedal: "Pred nami je finalni turnir Srednje evropske lige in vsi v klubu dobro vemo, po kaj gremo v Innsbruck. V prvi tekmi nas čaka ekipa Doba. Gre za dobro ekipo in že v začetku moramo pokazati odločno igro. Če bomo igrali, kot znamo, se ni bati za finale. Drugi polfinalni par sestavljata domača ekipa Innsbrucka in Dunaj. Za nasprotnika v finalu bi si mogoče bolj želel Innsbruck. Ni lepšega, kot premagati gostitelja in slaviti na njegovem igrišču."

Brez Urnauta

Trener Gačić še vedno ne more računati na poškodovanega Tineta Urnauta. Po besedah fizioterapevta Marka Šercerja Urnautovo okrevanje dobro poteka, a v klubu ne bodo nič prehitevali, dokler ne bo poškodba povsem sanirana. Urnautova odsotnost se bo še kako poznala, saj zelo dobro lahko odigra na mestu korektorja ali pri sprejemu. Še najmanj težav s poškodbami je na mestu srednjega blokerja. Za eno od dveh mest kandidira Davor Čebron, ki je po ponedeljkovem treningu razmišlja: "Ubraniti naslov je veliko težje, kot osvojiti. Tako Innsbruck kot Dunaj sta se letos močno okrepila. Ampak mi moramo prvo razmišljati o ekipi Doba, ki je sila neugodna. Z resnim pristopom in igro, ki jo kažemo v zadnjem času, bi prva ovira morala pasti. V drugi polfinalni tekmi dajem prednost Dunaju. Na koncu se za nas ve, kaj je najbolj pomembno, osvojitev prvega mesta."

Ne spreglejte