Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
10.00

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Arizona Diamondbacks Texas Rangers liga MLB Baseball bejzbol

Torek, 31. 10. 2023, 10.00

5 mesecev, 4 tedne

Finale lige MLB (3. tekma)

Evforija v Dallasu: Rangers vse bližje naslovu, navdušen tudi Dončić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Texas Rangers | Texas Rangers so dobili tretjo tekmo finala, ki se je igrala na stadionu Chase Field v Phoenixu. | Foto Reuters

Texas Rangers so dobili tretjo tekmo finala, ki se je igrala na stadionu Chase Field v Phoenixu.

Foto: Reuters

Ekipa Texas Rangers je v finalu 119. izdaje bejzbolske lige MLB povedla z 2:1 v zmagah proti Arizona Diamondbacks. V finalu, tako imenovani svetovni seriji, moštvo iz Dallasa potrebuje še dve zmagi za prvi naslov v zgodovini. Za Texas Rangers stiska pesti tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki si je skupaj z Dirkom Nowitzkim in Zoranom Dragićem ogledal v živo drugo tekmo finala lige MLB. 

Luka Dončić
Sportal Hrvati zapisali: Luka Dončić ni s tega sveta!

Tokrat so bili Rangers v gosteh od Arizone boljši s 3:1. Prvo tekmo so na domačem igrišču dobili s 6:5, Arizona pa je vrnila udarec na drugi tekmi v Dallasu, ki jo je dobila kar z 9:1.

Odločilen trenutek tretje tekme je prišel v tretjem od devetih delov igre. Najprej je za točko poskrbel Marcus Semien, nato pa je Corey Seager zadel "home run" za vodstvo 3:0. Arizona je v osmem napadu le še znižala rezultat na 1:3.

Tako sta na drugi tekmi finala v dresih Texas Rangers pozirala nekdanji in zdajšnji as Dallas Mavericks Dirk Nowitzki in Luka Dončić:

Rangers so na tekmi premagali tudi težave na mestu metalca, saj je zaradi poškodbe hrbta moral krog zapustiti Max Scherzer. Zamenjal ga je Jon Gray.

"Gray je bil pravi junak," je po dvoboju dejal Seager. "Nadomestil je Maxa in nam pomagal z izjemnimi meti v nekaj 'inningih'. Tekmeci so ves čas ugibali, pripomogel nam je do nekaj ničel in ravno to smo potrebovali," je še dodal Seager.

Texas Rangers so od prvega naslova oddaljeni le dve zmagi. | Foto: Reuters Texas Rangers so od prvega naslova oddaljeni le dve zmagi. Foto: Reuters

Tudi naslednji dve tekmi bosta na sporedu v Phoenixu na igrišču ekipe Diamondbacks, preden se bo serija, če bo to potrebno, za zadnji dve preselila nazaj v Dallas.

Finalisti so se sicer do dvoboja za svetovno serijo uvrstili presenetljivo. Diamondbacks so presenetili Philadelphio Phillies, ekipa iz Teksasa pa je izločila branilce naslova Houston Astros.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić znova blestel, Dallasu kaj takšnega ni uspelo že 19 let
Ne spreglejte