Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2009,
8.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 16. 7. 2009, 8.59

7 let, 12 mesecev

Elan je ostal še nekaj dolžan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po imenitno izpeljani tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj pred tedni na leškem letališču, kjer so bili rezultatsko v ospredju slovenski padalci, se karavana ta konec tedna seli v Altenstadt.

Domača tekma, ki jo je po srhljivem boju dobila ekipa Flycom pred Italijani in Elanom, je postregla s pravzaprav identičnim odgovorom, kakršnega poznamo iz preteklosti. Najmočnejše ekipe prihajajo še vedno iz Slovenije, Italije, Češke, Madžarske, Francije, Nemčije in Rusije, zato te ekipe pričakujemo v boju za najvišja mesta tudi na Bavarskem. Slovenci bodo v bližino Garmisch- Partenkirchna odpotovali s tremi ekipami. Leški Flycom, zmagovalec uvodne preizkušnje, bo nastopil v postavi Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic, njihovi klubski kolegi v ekipi Elan, ki so z Banovimi petimi centimetri v zadnji seriji zapravili dvojno domače zmagoslavje, bodo skakali s tradicionalno postavo Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, Ptujčani pa v Nemčijo potujejo v postavi Peter Balta, Boris Janžekovič, Mirko Vršič, Aleksander Čuš in Tonček Gregorič. Česa so Slovenci sposobni je vsem dobro znano, a za preboj na najvišja mesta bo potrebno bolj konstantno skakanje, kar smo v Lescah pogrešali, s tem pa se strinja tudi Uroš Ban: ''Doma smo resda osvojili prvo in tretje mesto, toda ekipa v kateri skačem sam, ni pokazala vsega kar zna. Centimetrov je bilo preveč, v skokih smo preveč nihali, kar so pokazali tudi centimetri posameznih serij, zato lahko rečem, da smo ostali nekaj dolžni. V Altenstadtu zato pričakujemo predvsem bolj zbrano skakanje, s poudarkom na dosežku ekipe, ki je sposobna vidnejših uvrstitev, čeprav je domače tretje mesto tudi odličen dosežek. Z mesti se ne obremenjujemo, želimo skakati tako kot znamo.''

Ekipa Flycom, ki je doma z zmago nekoliko presenetila, je dokazala, da ji visoka mesta niso tuja, zato bodo v igri za visoke uvrstitve tudi v Nemčiji, kjer si med deseterico želijo tudi Ptujčani. Podobne načrte ima tudi preostalih 35 moštev, zato se nam od petka do nedelje obeta novo zanimivo tekmovanje za točke svetovnega pokala. Po prvi regularni tekmi je na vrhu skupnega seštevka med ekipami Flycom, med dekleti vodi Irena Avbelj pred Majo Sajovic, v konkurenci moških pa si prvo mesto delijo Tresoldi (Ita), Hovorka (Češ) in Wiesner (Nem).

Ne spreglejte