Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 14.40

8 let

Elan in Irena Avbelj vnovič na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi na četrti letošnji tekmi padalcev za svetovni pokal v skokih na cilj so imeli glavno vlogo Slovenci. Po imenitnem dosežku na SP so po najvišjih mestih posegli tudi v Dolomitih.

Ekipa Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek v tej sezoni praktično ne pozna poraza, saj so slavili že na tretjem tekmovanju, imeniten uspeh pa je dopolnilo še moštvo Flycom v postavi Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic, ki so se uvrstili na četrto mesto, Ptujčani pa so bili enajsti.

Slovenci so skakali zelo dobro, več kot očitno pa je, da so njihovi skoki tehnično bolj dovršeni od tekmecev, zato visoke uvrstitve ne presenečajo, težav pa nimajo niti z motivacijo. Posamezni skoki resda niso bili brezhibni, kar je razumljivo, saj je bil glavni cilj sezone svetovno prvenstvo, ki se je za slovenske padalce končalo imenitno. Da pa ni ostalo le pri ekipni zmagi, je poskrbela Irena Avbelj med dekleti, ki si je zmage želela, kajti s šestim mestom v skokih na cilj na svetovnem prvenstvu ni bila najbolj zadovoljna.

Avbelj: Popravni izpit za svetovno prvenstvo

''Lahko bi resnično rekla, da je bila ta zmaga nekakšen popravni izpit za svetovno prvenstvo, za disciplino skoki na cilj, lahko pa rečem, da sem zato zelo zadovoljna. Zadovoljna sem pa tudi zavoljo uvrstitve moje ekipe, saj smo končali tik pod stopničkami, česar po pravici povedano nismo pričakovali,'' je misli po novi zmagi strnila Irena Avbelj. Da pa tudi moški niso ostali brez stopničk, je poskrbel Borut Erjavec z drugim mestom, svoje pa so dodali še Domen Vodišek s šestim mestom, v deseterico pa sta se uvrstila še Senad Salkič in Matej Bečan.

''Ekipa letos skače v zares dobri formi in prav veseli smo, da smo ostali visoko motivirani tudi teden dni po svetovnem prvenstvu. Zelo zadovoljen pa sem tudi zavoljo svojega drugega mesta, ki je obliž na spodrsljaj v posamični konkurenci na svetovnem prvenstvu. Upam, da bomo obdržali visoko pripravljenost tudi na zadnjih dveh tekmovanjih,'' pa je zadovoljno dejal tokratni junak med moškimi Borut Erjavec. Kljub temu, da je bilo svetovno prvenstvo sila naporno, so slovenski padalci v Italiji vnovič dokazali, da so ena izmed svetovnih velesil klasičnega padalstva, za uspešne dosežke v zadnjih dveh tedni pa si bodo privoščili teden oddiha, nakar sledijo priprave na peto letošnjo tekmo, ki jo bo čez dva tedna gostil avstrijski Zel lam See.

Ne spreglejte