Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 7. 2009,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 4. 7. 2009, 21.30

8 let

Dosežki balinarjev v Pescari nad pričakovanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S sredozemskih iger v Italiji vrnila slovenska reprezentanca, ki je bila tudi tokrat nadvse uspešna. Bera odličij z velikih tekmovanj je spet bogatejša za dve srebrni v tehnični disciplini.

Naša junaka sta bila tokrat Petra Pivk in Aleš Borčnik, ki sta osvojila srebro v hitrostnem zbijanju. Oba sta se uvrstila v finale, kjer pa nista bila kos Francozoma in končala kot sredozemska podprvaka v tej disciplini.

"Pred začetkom iger sem si želela dobre uvrstitve in kolajne ter sem trdo trenirala in precej časa podredila le temu tekmovanju. Najprej se mi je uspelo prebiti v polfinale, ko sem premagala eno od favoritinj, Italijanko Ilenio Pasin, kar vseeno nisem pričakovala. Zato sem kljub porazu v finalnem nastopu srebra še posebej vesela," je ob prihodu domov povedala reprezentantka idrijskega Kolektorja Petra Pivk.

Tudi Aleš Borčnik je izpolnil svoje poslanstvo in tako komentiral svoj dosežek: "S srebrom sem zelo zadovoljen. Pričakoval sem uvrstitev med tiste, ki se bodo v boju za kolajne. Šlo mi je zelo gladko v kvalifikacijah, četrtfinalu in polfinalu. V odločilni tekmi za zlato odličje pa je bil Francoz Fabien Amar boljši, tudi bolj telesno pripravljen. Sam sem imel v letošnji sezoni veliko napornih tekmovanj, tudi v evropskem klubskem pokalu državnih prvakov s svojim sedanjim hrvaškim klubom in me je huda vročina kar malce zdelala. Tako kot, denimo Italijana Marca Ziralda, ki se sploh ni uvrstil med četverico."

Ostala dva, Tadeja Sodec in Dejan Tonejc, sta osvojila peti mesti v natančnem zbijanju in le po točka jima je zmanjkala za uvrstitev med tiste tekmovalke in tekmovalce, ki so se v tej zahtevni in nepredvidljivi disciplini uvrstili v boj za odličja.

Črto pod slovenske dosežke je potegnil tudi selektor Aleš Škoberbe: "Čestitke naši četverici, saj je v Pescari presegla pričakovanja. Pred začetkom smo pričakovali eno odličje kakršnegakoli sijaja, vrnili smo se domov z dvema srebrnima. Naša reprezentanca je bila tudi izven balinišča na visoki ravni, navezali smo številne stike tudi z ostalimi slovenskimi športniki, skovali nova poznanstva. Posebej smo navijali za rokometašice, naši predstavnici v odbojki na mivki, sestri Fabjan in košarkarice. Doživeli smo neverjeten povratni odziv, zdaj nas in naš šport veliko bolj cenijo. Tudi z organizacijo iger smo bili zadovoljni, saj smo navajeni skromnosti".

Naslednje veliko tekmovanje bodo svetovne igre na Tajvanu od 16. do 26. julija, kjer bosta nastopila le dva naša – Nina Sodec in Aleš Borčnik, spremljal ju bo Aleš Škoberne. Jesen pa prinaša svetovni prvenstvi za mlajše in člane septembra v Nici ter franconskem Maconu.

Ne spreglejte