Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
17.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 17.54

7 let, 12 mesecev

Dimic bo že pred SP predstavil dimica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alen Dimic je eden od treh slovenskih telovadcev, ki bodo nastopili na oktobrskem svetovnem prvenstvu v Tokiu, glavnem kvalifikacijskem situ za olimpijske igre 2012 v Londonu.

Dimic je edini, ki nastopa v kraljevski disciplini - na vseh šestih orodjih - in se bo skušal prav prek mnogoboja prvič v karieri prebiti na olimpijske igre. "Zelo sem vesel, da grem na svetovno prvenstvo, da bom lahko nastopil na Japonskem. Nova pravila Mednarodne gimnastične zveze FIG namreč velevajo, da moraš najprej nastopiti na svetovnem prvenstvu v Tokiu, da se lahko nato prek mnogoboja prebiješ na predolimpijski turnir v London, ki bo januarja prihodnje leto," pravi telovadec Narodnega doma.

Glede na to, da slovenski telovadci doma nimajo možnosti trenirati mnogoboja, saj nimajo ustreznih vadbenih razmer za telovadbo na parterju in preskoku, Dimic že vrsto let vadi tudi na Slovaškem. "Večinoma treniram doma v študijski telovadnici, že deset ali enajst let pa se nekaj časa v letu pripravljam tudi v Bratislavi, kjer imam ustrezne pogoje za vadbo. Tam mi je zelo všeč, saj se umaknem iz Ljubljane in res lahko posvetim le treningu. Res sem hvaležen naši zvezi, da me pri tem podpira," razlaga 27-letnik: "Tam vadim pod vodstvom slovaškega trenerja Josefa Konečnyja, ki je prav tako dober trener in sta z Edijem (Kolarjem, Dimičevim trenerjem, op. p.) ves čas v stiku ter se o vsem dogovorita. Včasih potrebuješ nekoga, ki te zna tudi v težkih trenutkih motivirati in oba sta takšna."

Predstavil bo novo prvino

Zdaj ga najprej čaka nastop na svetovnem pokalu v Gentu, kjer se bo predstavil na drogu in bradlji, na orodjih, na katerih ima do zdaj v svetovnem pokalu dve zmagi in eno drugo mesto. Na bradlji pa bo mednarodni sceni predstavil novo prvino - dimica. Tako bo po Lojzetu Kolmanu (kolman na drogu) ter Aljažu Peganu (pegan na drogu ter pegan na bradlji) postal šele tretji slovenski telovadec s svojo prvino v svetu gimnastike.

"Na treningih mi gre vaja na drogu zelo dobro, je tudi zelo težka z izhodiščem 16,7 točke, ampak treba jo bo pokazati brez napak. Zato pa bom na bradlji prikazal novo prvino, ki se jo je spomnil moj trener, tako imenovanega dimica," je razkril Dimic in pojasnil: "Gre za tri četrtine obrata v predkolebu s poskokom na drugo lestvino v stojo z obrazom ven od lestvine. Element smo posneli, ga podrobno opisali, sam pa ga bom moral pred tekmo predstaviti sodniški komisiji, ki bo določila njegovo težavnost. Moj cilj na bradlji je, da mednarodni areni ustrezno predstavim ta nov element."

Ne spreglejte