Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2024,
14.11

Osveženo pred

19 ur, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Deni Kožul Namizni tenis

Petek, 27. 9. 2024, 14.11

19 ur, 15 minut

Kvalifikacije za turnir Chinas Smash

Deni Kožul niza zmage v Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Deni Kožul | Slovenec Deni Kožul je nadigral Čilenca Gustava Gomeza, 139. igralca svetovne lestvice. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenec Deni Kožul je nadigral Čilenca Gustava Gomeza, 139. igralca svetovne lestvice.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski namiznoteniški igralec Deni Kožul, 90. igralec sveta, je v kvalifikacijah enega od najmočnejših tekmovanj na svetu, turnirja China Smash v Pekingu, zabeležil še drugo zmago. Po Eduardu Ionescuju je ugnal še Čilenca Gustava Gomeza, 139. igralca svetovne lestvice.

Če je bila zmaga proti Romunu, sicer prvemu nosilcu kvalifikacij, tesna, pa tokrat Deni Kožul ni izgubil niza, dvoboj je dobil s 3:0 (10, 5, 8). S tem se je prebil na prag glavnega turnirja, zadnji korak pa bo izredno zahteven.

Njegov naslednji tekmec bo zmagovalec obračuna med Avstrijcem Andreasom Levenkom in Kitajcem Chen Yuanyujem. Slednji sodi med mlajšo garnituro kitajskih igralcev, star je namreč šele 19 let in še ni dobil veliko možnosti za nastope na mednarodnih turnirjih, zato njegova uvrstitev na kakovostni lestvici, 132. mesto, ni realna.

Drugi slovenski predstavnik v Pekingu, 15. igralec sveta Darko Jorgić, je bil na glavni turnir uvrščen neposredno, v prvem krogu pa bo njegov tekmec Nemec Steffen Mengel. V primeru zmage pa tudi njega čaka mlajši Kitajec, 106. igralec sveta Xu Yingbin.

Deni Kožul
Sportal Deni Kožul v Pekingu do preobrata in zmage
Ne spreglejte