Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
7.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 7.47

7 let, 12 mesecev

Davor Janžič zaključil zlati niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnje SP se je končalo z izjemnim uspehom slovenske reprezentance, ki je osvojila štiri kolajne, med njimi kar tri zlate.

Ob Juretu Kozjeku in štafeti Aleš Borčnik - Anže Petrič je postal svetovni prvak tudi Davor Janžič v natančnem zbijanju. Zlato kolajno v konkurenci Črnogorca Miroslava Petkovića, Italijana Daniela Grossa in Francoza Romaina Garcie si je zagotovil že pred zbijanjem zadnjega balina, saj je pred tem zbral 21 točk.

"Dvoboji v natančnem zbijanju so vedno zelo napeti do zadnje krogle. Imel sem pač to prednost, da sem zbijal zadnji in tekmece kontroliral. Že pred zbijanjem zadnjega balina sem zbral dovolj točk, saj ni nihče zadel balina. To je tretji naslov svetovnega prvaka, seveda sem zelo vesel," je pred odhodom na doping kontrolo povedal Davor, ki že vrsto let s kolegi igra v Italiji.

Tokrat je kolajne osvojilo rekordno število 11 držav, ob Sloveniji, ki ima tri najžlahtnejše in je na prvem mestu, so to še Francija, Alžirija, Kitajska, Monako, Črna gora, Tunizija, Čile, Italija, Hrvaška, Švica.

"Tri zlate kolajne so izjemen uspeh generacije igralcev, ki trdo delajo, trenirajo in so pravi prijatelji. Tako ostajamo v svetovnem vrhu, želim si, da bi z načrtnimi pripravami kot doslej nadaljevali z velikim uspehi," je ob koncu SP povedal predsednik BZS Jože Rebec in čestital tvorcu slovenskega hita, selektorju Alešu Škobernetu.

V finalu dvojic sta Francoza Sebastien Grail in Fabrice La Posta brez težav premagala črnogorsko dvojico Djurović – Petković s 13:1. Finalni dvoboj v hitrostnem zbijanju, v katerem so pogrešali Aleša Borčnika, je dobil Italijan Marco Ziraldo, ki je bil boljši od Kitajca Ma Donga s 46/49 : 39/48. Reprezentance se bodo čez dve leti znova srečale na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki bo v Argentini. Za evropske reprezentance bo nova obveznost že leta 2012, ko bo v Pazinu evropsko prvenstvo.

Naši balinarji so z novimi uspehi naredili pravo reklamo za ta šport pred prvim evropskim prvenstvom za ženske, ki bo od 14. - 17. septembra v Rogaški Slatini. Naša reprezentanca Nina Novak, Tadeja Sodec, Ana Vorih in Denis Vidmar so imele še zadnjo preizkušnjo v Zagrebu s hrvaško reprezentanco in izgubile s 5:9.

Ne spreglejte