SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjanke za trening z moškima ekipama

2

termometer

Kegljačice Lanteksa se že več kot mesec dni pripravljajo na zahtevno novo sezono, klubske in reprezentančne obveznosti.

Celjanke so začele z vadbo že 18.julija in se najprej odpravile v svojo stalno bazo Kranjsko goro, kjer so po naporno vadbi poskrbele za dobro telesno pripravo. Zdaj pa že nekaj dni trenirajo na svojem kegljišču Golovec, saj do začetka prvih tekmovanj ni več daleč in je že čas za preverjanje forme. O tem trener naših državnih prvakinj Lado Gobec.

"Začeli bomo s preglednimi tekmami, ki bodo odgovorile na vprašanje, kako je ekipa ta čas pripravljena. Nastopili bomo v Slovenski Bistrici, potem pa v Kamniku. Naša štiri dekleta bodo s šestimi kegljači potem odpotovala na avstrijsko Koroško, kjer bo tradicionalni troboj z udeležbo domače ekipe in še italijanske. Kasneje bomo kegljali še z moškima ekipama Triglava in Gorice, potem pa se bo že začelo ekipno državno prvenstvo," je program do začetka tekmovanja v 1.A državni ligi in prvega gostovanja 14.septembra v Ljubljani na kegljišču Maksa Perca predstavil celjski strokovnjak.

Trener celjskih kegljačic je še poudaril, da ima Lanteks tudi v letošnji sezoni visoke cilje v svetovnem pokalu, ki bo od 2. do 6.oktobra v Augsburgu v Nemčiji, kar z drugimi besedami pomeni, da bi se rad uvrstil v finale, morda celo osvojil prvo mesto. Zelo zgodaj je tudi najpomembnejši izpit v prvem delu sezone – posamično svetovno prvenstvo v poljskem Lesznu od 21.do 27.oktobra. Sledila bo še evropska liga prvakinj, kar pomeni, da bo tudi sezona 2012/13, ki se bo končala z ekipnim svetovnim prvenstvom maja prihodnje leto v Zalaegerszegu na Madžarskem, zelo zahtevna in polna novih izzivov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin