Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
13. 6. 2008,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 13. 6. 2008, 20.58

8 let

Čehinje in Slovenke zadovoljne s prikazanim

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Češke in slovenske odbojkarice so bile po kvalifikacijski tekmi zadovoljne z izkupičkom: gostiteljice z zmago, naše pa z igro, ki bi morala prinesti pozitiven rezultat proti Albaniji in Moldaviji.

"V prvem nizu smo igrale slabo in Slovenke so povedle. V nadaljevanju smo se na srečo uspele zbrati in prevzeti primat. Mislim, da smo zasluženo zmagale," je povedala češka kapetanka Jana Šenkova.

"V prvem nizu so nas Slovenke presenetile, saj so pokazale boljšo igro kot v Mariboru. Izkoristile so naše nizke igralke na mreži in dobile niz. V nadaljevanju smo opravili nekaj menjav, ki so se izkazale za odločilne. Naša ekipa ima kar nekaj mladih igralk, ki potrebujejo izkušnje. Vemo, da vsi govorijo že o evropskem prvenstvu, a tudi tekmi z Albanijo in Moldavijo ne smemo podcenjevati," je dejala češka trenerka Tanja Krempaska.

"Čestitam Čehinjam za zmago. Mislim, da smo danes prikazale kar dobro igro v prvih treh nizih. Borile smo se kot smo znale. Dokler smo imele dober sprejem in servis, nam je šlo. Takrat smo imele tudi več možnosti v napadu. Po prvem nizu so nas malo pritisnile. Mislim, da se pozna, da imajo daljšo klop. Ta ekipa je pokazala, da ima velik potencial. Za nas je bil velik minus, da nimamo velikega izbora igralk in da se nam ponavlja, da dobivamo točke v serijah, kar pomeni, da se zelo težko vrnemo nazaj v igro," je izjavila slovenska kapetanka Karmen Kočar.

"Igra, ki jo imamo po dobrem sprejemu, se je izkazala za uspešno. Problem pa nastane, ko peša na sprejemu. Imamo namreč samo eno igralko Marino Cvetanovič, ki je po poklicu sprejemalka, pa igra na kolih. Ob tem pa ne gre prezreti tudi dejstva, da dekleta v udarni šesterki igrajo na drugačnih položajih kot v svojih klubih. Malo se nam pozna tudi utrujenost, ker je za dekleti dolga klubska sezona," je razložil slovenski strateg Tilen Kozamernik.

Ne spreglejte