Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2018,
10.30

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Philadelphia Eagles ameriški nogomet

Ponedeljek, 31. 12. 2018, 10.30

5 let, 3 mesece

Philadelphia Eagles

Branilci naslova v končnici tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Philadelphia Eagles | Philadelphia Eagles so se z zmago nad Washington Redskins zavihteli v končnico. | Foto Reuters

Philadelphia Eagles so se z zmago nad Washington Redskins zavihteli v končnico.

Foto: Reuters

V severnoameriški lige NFL so se v nedeljo v končnico tekmovanja zavihteli tudi lanski zmagovalci super bowla Philadelphia Eagles. Branilci naslova so v nedeljo slavili v gosteh pri Washington Redskins kar s 24:0 (10:0).

Vnovič je bil odličen quarterback Nick Foles, ki sta mu uspeli dve podaji za "touchdown". Ob tem je 29-letni organizator igre na tekmi zaključil tudi 25 zaporednih podaj in izenačil rekord lige, a tekme zaradi poškodbe ni odigral do konca in v zadnji četrtini je moral z igrišča. Vseeno naj bi bil nared za končnico.

Sama zmaga Philadelphii sicer ni pomagala v končnico. V boju za zadnje, šesto mesto v konferenci NFC so bili tudi Minnesota Vikings, ki pa so jih gladko s 24:10 (13:3) premagali Chicago Bears in posredno pomagali lanskim prvakom.

Prvič po letu 2014 so v končnici tudi Baltimore Ravens. Ti so tesno s 26:24 (20:7) premagali enega večjih presenečenj sezone Cleveland Browns 26:24.

Že 50. podaja v sezoni za "touchdown" pa je na zadnji tekmi rednega dela uspela mlademu podajalcu Patricku Mahomesu pri zmagi Kansas City Chiefs s 35:3 (21:3) proti Oakland Raiders. Kansas je z zmago osvojil prvo mesto v konferenci AFC in počitek v prvem tednu končnice.

Blestel je quarterback Nick Foles, ki sta mu uspeli dve podaji za "touchdown". | Foto: Reuters Blestel je quarterback Nick Foles, ki sta mu uspeli dve podaji za "touchdown". Foto: Reuters

Pred Mahomesom sta 50 ali več podaj v rednem delu ene sezone dosegla le legendarna Tom Brady (50/2007) in rekorder v tem pogledu Peyton Manning (55/2013).

Brady je redni del lige z New England Patriots sklenil z visoko zmago z 38:3 (21:3) proti New York Jets, njegova ekipa pa je uspela osvojiti mesto drugega nosilca v konferenci AFC ter bo tako prvi teden počivala. V končnici so se prebili tudi Indianapolis Colts, ki so s 33:17 (17:10) ugnali Tennessee Titans.

Že prejšnji teden so si prvo mesto v konferenci NFC in najboljši izid rednega dela v ligi zagotovili New Orleans Saints s podajalcem Drewjem Breesom na čelu. Kot drugi nosilci konference NFC bodo v končnici nastopili Los Angeles Rams, tretji Bears, četrti Dallas Cowboys. Poleg Eagles bodo v zaključnih bojih igrali še Seattle Seahawks kot peti nosilci.

Za Kansas City Chiefs in patrioti bodo kot tretji nosilci v končnici AFC nastopili Houston Texans. Ravens so četrti, zatem Los Angeles Rams in Indianapolis Colts.

Končnica se bo igrala v januarju, tradicionalni finale lige NFL super bowl, ki se igra med zmagovalcema konferenčnih finalov, pa je na sporedu 3. februarja v Atlanti.

Preberite še:

Ameriški nogomet
Sportal Ko je nogomet postal tako nevaren, da je moral posredovati predsednik
Ljubljana Silverhawks
Sportal Član Ljubljana Silverhawks zaradi kokaina suspendiran, vodilni v klubu brez komentarja
Super Bowl LII
Sportal Patrioti po šesto, orli po prvo lovoriko
Ne spreglejte