Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
14.56

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 25. 8. 2013, 14.56

8 let, 2 meseca

Božič in Taljat šesta v Bratislavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji dan tekme sv. pokala v slalomu na divjih vodah sta si v Bratislavi finalni nastop priveslala le Luka Božič in Sašo Taljat v konkurenci kanuističnih dvojcev, na koncu sta zasedla šesto mesto.

V skupnem seštevku svetovnega pokala sta bila druga. Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj sta tekmovanje končali na 18. in 19. mestu.

Terčeljeva je v skupnem seštevku sezono svetovnega pokala – Bratislava je bila zadnja postojanka – končala na četrtem mestu, Kragljeva pa na osmem.

Božič in Taljat sta uspešno sezono svetovnega pokala končala s šestim mestom. V finalu sta se na progo podala kot tretja in pri vmesnem času še vodila pred takrat prvima Slovakoma Tomašom Kučero in Janom Batikom, vendar sta Primorca udarila predzadnja vrata, z dvema kazenskima sekundama pa nista mogla prevzeti vodstva. Na vrhu je bilo še nekaj izvrstnih posadk, tako da sta na koncu zdrsnila na šesto mesto.

Na petih tekmah svetovnega pokala sta se Božič in Taljat vselej uvrstila v finale, bila trikrat tretja, najslabšo uvrstitev pa sta dosegla v Augsburgu, kjer sta bila osma. Uspešni nastopi so jima prinesli tudi drugo mesto v skupnem seštevku pokala, kjer sta zbrala 222 točk, zaostala pa le za francosko dvojico Gauthier Klauss–Mathieu Peche, ki je zbrala 260 točk. V skupnem seštevku sta na lestvici uvrščeni tudi mladi slovenski posadki, ki sta dobili priložnost za prvi nastop med elito na domači tekmi v Tacnu. Jakob Jeklin in Niko Testen sta zasedla 41., Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar pa 42. mesto.

Na zadnji tekmi pa se je zalomilo kajakašicama Urši Kragelj in Evi Terčelj, ki se nista uvrstili v finale in se tako nista mogli podati v boj za najvišja mesta. Obe sta na progi prejeli po dve kazenski sekundi, veslali pa sta tudi nekoliko počasneje, saj bi tudi brez dodatnih kazenskih sekund ostali zunaj najboljše deseterice. Kragljeva je tekmovanje končala na 18. mestu, Eva Terčelj, zmagovalka tekme v Španiji ter tretjeuvrščena iz Tacna, pa je bila 19.

Terčeljeva, ki je lani v Bratislavi zasedla četrto mesto, je imela pred zadnjo tekmo odlično izhodišče tudi v skupnem seštevku, saj je bila druga, a jo je tokratna slabša uvrstitev stala zmagovalnih stopničk v skupnem seštevku pokala. S 182 zbranimi točkami je Terčeljeva zasedla četrto mesto, lanska zmagovalka svetovnega pokala Urša Kragelj pa je zasedla osmo mesto s 146 točkami. Ajda Novak, ki je nastopila le v Tacnu, je v skupnem seštevku zasedla 41. mesto. Najboljša kajakašica v sezoni 2013 je Slovakinja Jana Dukatova. Na tekmi je z več kot tremi sekundami prednosti zmago slavila Francozinja Emilie Fer, druga je bila domačinka Dukatova.

Slalomisti imajo zdaj še slabe tri tedne časa za priprave na vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v Pragi, ki bo med 11. in 15. septembrom.

Ne spreglejte