Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
22.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 22.47

8 let

Blejci odlično na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni prvaki srednjeevropske lige so na Dunaj pripotovali oslabljeni, vendar trdno odločeni, da se trenutno najboljši avstrijski ekipi oddolžijo za poraz v Radovljici. Blejci so bili uspešni.

Po nekoliko slabšem pričetku in izgubljenem prvem nizu so uspeli doseči preobrat in so se z doseženo zmago tako še bolj utrdili na vrhu letošnje lestvice. Tokrat v moštvu ACH Volleya ni bilo Aljoše Orla, ki je zaradi bolezni ostal doma ter Gasparinija, ki je še poškodovan, za razliko od zadnjih tekem, pa je bil tokrat v moštu Američan Scott Touzinsky, ki se je le nekaj dni pred to tekmo vrnil z olimpijskih kvalifikacij, ki se jih je udeležil z ameriško reprezentanco. V moštvu je bil tokrat tudi kapetan Pleško, ki je bil prvič po poškodbi v moštvu.

Poleg vseh težav so se odbojkarji ACH Volleya še pred pričetkom srečanja morali sprijazniti z dejstvom, da jim na tekmi ne bo pomagal podajalec Rok Satler, ki si je že na ogrevanju poškodoval gleženj in tako sploh ni vstopil v igro. Slovenci so pričeli srečanje zmedeno, z veliko napakami in Dunajčani so povedli z 8:4. Baltić je pri vodstvu domačinov z 10:6 že zahteval prvi polminutni odmor. Dunaj je nadaljeval ofenzivno, z močnimi servisi je onemogočal Slovencem izvedbo napadov in ob drugem tehničnem odmoru je vodstvo domačih znašalo že pet točk (16:11). Igralci ACH Volleya so tudi zavoljo premalo odločnih servisov vse bolj zaostajali za razigranimi domačini, ki so se izkazali tudi z čvrstim blokom in Dunaj je tako brez težav vknjižil prvi niz.

Tudi začetek drugega niza ni bil vzpodbuden za ACH Volley, saj so domačini nadaljevali v podobnem ritmu kot v prvem nizu in rezultat je bil hitro 4:1 za domače. V nadaljevanju so domačini le pričeli nekoliko grešiti predvsem v napadu, kljub temu pa se slovenski prvaki niso mogli približati na več kot dve točki zaostanka. To pa jim je uspelo po asu Urnauta in udarcu Touzinskega, kar je pomenilo izenačenje na 18.točki. Sledila je izenačena končnica in po maratonski igri, v kateri so slovenski odbojkarji imeli kar pet zaključnih žog, so omenjeni po odličnem bloku Touzinskega izkoristili slednjo in tako izid v nizih izenačili na 1:1.

Pričetek tretjega niza je minil v izenačeni igri in veliko napakah na začetnem udarcu na obeh straneh. Prvo prednost so si po bloku Urnauta priigrali gostje in tako povedli s 10:12, do drugega tehničnega odmora pa so zadržali enako prednost. Domačini so nato prišli do izenačenja, a so Slovenci po bloku Kamnika zopet povedli za tri točke (16:19) domači trener Cuello pa je zahteval prvi odmor. Odbojkarji ACH Volleya so v igri delali vse manj napak, Dunajčani pa prav nasprotno, vse več je bilo zgrešenih servisov in udarcev v out, prav to pa je prevesilo tehtnico v tretjem nizu na stran Slovencev in solo blok Touzinskega je pomenil vodstvo v nizih z 2:1.

Povsem nebogljeno so delovali Dunajčani v pričetku četrtega niza, saj so jih Slovenci z napadalnimi akcijami povsem razorožili in si priigrali visoko vodstvo z 1:5. Trener Cuello je takoj ukrepal z odmorom, ta pa ni kaj dosti zalegel njegovim igralcem. Dunajčani so sicer poskušali tudi z bučno podporo maloštevilčne, predvsem mlajše publike doseči preobrat, vendar je bila slovenska četa tokrat za njiih pretrd oreh. Nadaljni potek srečanja je minil povsem v znamenju slovenskega moštva, ki je s preudarno in zanesljivo igro nadzorovalo rezultat in na koncu slavilo zasluženo zmago.

Z zmago si je moštvo ACH Volleya priigralo lepo popotnico pred sredinim obračunom v Ligi prvakov proti moskovskemu Dinamu, v katerem bodo slovenski šampioni, v že nekaj dni razprodanem Tivoliju, poskušali presenetiti eno najboljših evropskih ekip ta hip.

Ne spreglejte