Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Teja Belak

Sobota, 20. 4. 2013, 6.37

8 let

Bertoncelj in Belakova v boj za odličje na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Telovadca Sašo Bertoncelj in Teja Belak se bosta danes na evropskem prvnestvu v Moskvi v finalih potegovala za odličja.

"Počutim se super, vsak dan bolje in upam, da sva letos s trenerjem dobro načrtovala formo. Nimam se kaj pritoževati. Finale bo divji, izjemno močan," je dan pred odločilnim nastopom dobro razpoložen napovedal 28-letni telovadec, ki ne skriva, da v finalu meri na kolajno.

"Zdaj že lahko govorim o kolajni. Dejstvo je, da je to moj edini cilj oziroma želja za finale. Ne morem reči, da bom zadovoljen, če bom, denimo, četrti. Ampak vseeno moram narediti lepo izvedbo in popraviti vtis iz kvalifikacij, ker bo v družbi takšnih asov, kot sem, odločala izvedba," je poudaril telovadec Narodnega doma, ki se bo v finalu pomeril z olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakom Madžarom Krisztianom Berkijem, Britancema Maxom Whitlockom in Danielom Keatingsom, Hrvatom Filipom Udetom, Armencem Hartumom Merdinjanom, Italijanom Albertom Busnarijem in Belgijcem Donna-Donnyjem Truyensom, ki v tej druščini edini še nima kolajne z EP.

In če Bertoncelj pred prvenstvom ni skrival, da je njegov cilj kolajna, pa je Belakova le potihoma razmišljala o prvem preboju v finale najboljše osmerice na velikih tekmovanjih. To ji je uspelo, čeprav njen kvalifikacijski nastop ni bil takšen, kot bi si želela.

V finalu se bo 18-letna slovenska telovadka pomerila s Švicarko Giulio Steingruber, domačinko Marijo Paseko, Romunko Lariso Iordache, Nizozemkama Noel van Klaveren in Chantysho Netteb, Izraelko Ofir Nezer in Hrvatico Tijano Tkalčec. A Belakova o tekmicah ne razmišlja preveč, rada bi predvsem popravila svoj kvalifikacijski nastop, ko je prvi drugem skoku padla: "Na treningu bom še nekajkrat preizkusila skoka in se skušala za finale čim bolje pripraviti, da končno vidim, kam sodim, če naredim dobro oba skoka."

Današnji finali najboljše osmerice po posameznih orodjih se bodo začeli ob 13.30 po lokalnem času.

Ne spreglejte