Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 27. 3. 2015, 14.46

8 let

Armenec obljubil Zavcu: Ne bo ti treba tekati za menoj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska javnost že nestrpno pričakuje boksarski obračun med Dejanom Zavcem in Armencem z belgijskim potnim listom Sašo Jengojanom. "Težek dvoboj bo, vendar sem pripravljen nanj," pravi Saša.

Slovenski boksarski šampion bo 11. aprila v dvorani Tabor lovil že 35. zmago med profesionalci, a v dvoboju z deset let mlajšim svetovnim prvakom v supervelterski kategoriji (do 69,35 kilograma) po različici WFB World je vseeno velik favorit.

Armenec se na napovedi požvižga, v Slovenijo prihaja po zmago. "Pričakovanja so taka kot pred vsakim dvobojem. Vedno si želim zmage. Obljubim, da bom prišel dobro pripravljen in bodo gledalci videli zelo težek, izenačen dvoboj. Zmagal bo boljši," je svoje cilje in pričakovanja izdala Zver z Vzhoda, ki ima do zdaj na 32 tekmah med profesionalci en sam poraz. Na kar 21 borbah je zmagal predčasno.

Tako kot Zavec si želi v ZDA Tako kot Zavec si tudi Jengojan, ki bo v Slovenijo pripeljal tudi nekaj navijačev iz Belgije in Armenije, ob morebitnem uspehu obeta klic iz Amerike: "Želim narediti korak dlje v svoji karieri. Zavedam se, da mi zmaga proti Zavcu lahko odpre vrata v Združene države Amerike. Težek dvoboj bo, vendar sem pripravljen nanj."

V čast mu je, da se bo boril s tako dobrim boksarjem Armenec, čigar vzornik je sloviti ameriški boksar Mike Tyson, je za konec pogovora za Dejan Zavec Team dodal, da bo mariborsko občinstvo zagotovo prišlo na svoj račun in da ne bo bežal pred nekdanjim svetovnim prvakom: "V veliko čast mi je, da se bom aprila pomeril s tako dobrim boksarjem, kot je Dejan. A tudi sam sem zahteven nasprotnik, vendar korekten, saj vedno spoštujem svojega nasprotnika. Vseeno Dejanu sporočam, da mu ne bo treba tekati za menoj. Neprestano bom pred njim, od prve do zadnje sekunde dvoboja."

Zavcu se bo uresničila želja "Vsi športniki imamo nekakšne skrite izzive. Sam sem vsaj enkrat v svoji karieri želel boksati za naslov svetovnega prvaka – doma in kot izzivalec," je med drugim v blogu Team Petrol zapisal Dejan in razkril, zakaj ravno Armenec: "Pred dvobojem me ljudje sprašujejo, zakaj ta kategorija, zakaj prav ta verzija in ta borec, zakaj ne kdo drug. Zame je prišel Saša v tem trenutku kot naročen, pa čeprav vem, da gre za odličnega boksarja z odlično statistiko, ki je v idealnih letih, z ogromno močjo, z željo po vstopu na najvišji oder, z izjemno kondicijo in seveda tudi izjemnim znanjem. Saša Jengojan je uvrščen zelo visoko na absolutni svetovni lestvici in to je tisto, kar me je najbolj zanimalo ter pri vsem predstavljalo največji izziv."

Še vedno so na voljo vstopnice za boksarski spektakel v Mariboru. Cena za ogled borbe s klopi vas bo stala 20 evrov, s tribune 25 evrov, sedišče na centralni tribuni stane 35 evrov, parter pa 50 evrov.

Ne spreglejte